'TBMM’de Zaho için Araştırma Komisyonu' kurulmalı çağrısı

'TBMM’de Zaho için Araştırma Komisyonu' kurulmalı çağrısı
EMEP, Zaho'da bombardıman sonucu sivillerin vurulmasına dair açıklamasında 'İddialar derhal aydınlatılmalı, TBMM’de Zaho için Araştırma Komisyonu kurulmalıdır' dedi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne bağlı Zaho'da bombardıman sonucu piknik yapan sivillerin vurulması üzerine Emek Partisi'nden (EMEP) bir açıklama yapıldı, "Sivillere yönelik katliam asla kabul edilemez. Vahim iddialar derhal aydınlatılmalı, TBMM’de hızla Zaho için Araştırma Komisyonu kurulmalıdır. Bölgeye insan hakları örgütleri ve bağımsız gözlemci heyetler gönderilmelidir" denildi.

Açıklamada "Zaho’da sivillere yönelik saldırı nereden gelirse gelsin kınıyoruz. Acılı ailelere başsağlığı diliyor, yaralılara geçmiş olsun diyoruz. Bu vesileyle Kürt sorununun barışçıl ve demokratik biçimde çözümünü yineliyoruz. Sınır ötesi operasyonlar son bulmalı, askeri güçler ülkeye çekilmelidir. Bölgede diyalog ve barışçıl çözümün önü açılmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

AKDENİZ: VAHİM İDDİALAR DERHAL AYDINLATILMALI

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Zaho’da sivillere yönelik gerçekleşen saldırıyı kınıyoruz. Görüntüler korkunç. Hayatını kaybedenlerin acısını yüreğimizde taşıyoruz. Vahim iddialar derhal aydınlatılmalı, bu konuda TBMM’de acilen Araştırma Komisyonu oluşturulmalıdır" dedi.

Öne Çıkanlar