Ek bütçe görüşmelerinde muhalefetten Hazine Bakanına tepki: 'Ağa çocuğu, patron Nebati'

Ek bütçe görüşmelerinde muhalefetten Hazine Bakanına tepki: 'Ağa çocuğu, patron Nebati'
Ek bütçe teklifinin görüşmeleri sırasında Hazine Bakanının rahat tavırları dikkat çekerken, TİP Başkanı Erkan Baş 'ağa çocuğu' dediği Nebati'ye 'Sen hiç yalın ayak iş aradın mı?' diye sordu.

Foto: Sözcü


Hükümetin hazırladığı ek bütçe teklifi, TBMM Genel Kurulu’ndaki sert eleştirilere rağmen iktidar bloğunun oylarıyla kabul edildi. Teklifi eleştiren Merkez Bankası eski Başkanı ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, iktidarın kanunsuz vergiyle halkın cebinden enflasyon yoluyla para çaldığını söyledi, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş da enflasyon kıskacındaki vatandaşın işsizlik ve yoksulluk sorununa işaret etti. Muhalefetin eleştirileri sırasında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin rahat tavırları ise dikkat çekti.

İktidarın vergi oranlarını artırmadan vergi gelirini artırmakla övündüğünü ifade eden İYİ Partili Durmuş Yılmaz, trilyonlara ulaşan ek vergi gelirlerinin enflasyon yoluyla vatandaşın cebinden rızası ve bilgisi olmadan adeta ‘çalınan paralar olduğunu’ söyledi.

‘AĞA ÇOCUĞU’ DEDİĞİ NEBATİ’YE SESLENDİ: SEN HİÇ YALIN AYAK İŞ ARADIN MI?

Sözcü’den Erdoğan Süzer'in haberine göre bütçeye hayır oyu veren Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş da, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin ağa çocuğu ve şirket patronu olması nedeniyle halkın yaşadığı enflasyonu anlayamadığını belirtti. Baş, "Sayın Bakan, sen hiç yalınayak iş aradın mı, çocuğuna ekmek veremeden okula gönderdin mi, kira ödemenin derdini yaşadın mı?" diye sordu.

‘İKTİDAR BECERİKSİZ DEĞİL, ATTIĞI HER ADIMI DAHA VARLIKLI OLMAK İÇİN BİLİNÇLİ ATIYOR’

İktidarın ‘beceriksiz' olmadığını, atılan her adımın varlıklıların daha varlıklı olması için bilinçli atıldığını söyleyen Baş, "Geride kalan 6 ayda zenginleşen bir işçi gördünüz mü? Durumu daha iyi hâle gelen bir köylü, bir emekli var mı? ‘Daha mutluyum' diyen bir genç gösterebilir misiniz? Ne yaparsanız planlayarak, sarayı düşünerek, patronları düşünerek yapıyorsunuz" diye konuştu.

‘ENFLASYONUN ALTINDA EZİLMENİN NE DEMEK OLDUĞUNU BİLSEYDİN BU BÜTÇEYİ BURAYA GETİRMEZDİN’

Ek bütçe hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye sorular yönelten TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Nebati'nin hiç maddi sıkıntı çekmediğini anlatarak aldığı kararlara tepki gösterdi. Baş, "Enflasyonun altında ezilmenin ne demek olduğunu da bilmezsin, bilseydin bu bütçeyi buraya getirmezdin" dedi.

Öne Çıkanlar