TBMM'de torba yasa mesaisi

TBMM'de torba yasa mesaisi
Kanun görüşmelerinin tamamlanmasının ardından Meclis’in 14 Temmuz'da 27'nci Dönem 4. Yasama Yılını tamamlayıp 1 Ekim'e kadar tatile girmesi planlanıyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), bu hafta torba kanun teklifi için mesai yapacak. Meclis ardından 1 Ekim'e kadar tatile girmeye hazırlanıyor.

TBMM'de pazartesi günü Plan ve Bütçe Komisyonu toplanacak. Komisyonda, AKP’li 46 milletvekilinin imzasını taşıyan, kamuoyunda 'torba kanun' olarak bilinen 'Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' görüşülecek. Teklifin tamamlanmasının ardından Genel Kurul’da ele alınması planlanıyor.

DEPREMZEDELERE İLİŞKİN DÜZENLEME

Teklifle, 2020 yılında meydana gelen depremlerde, binaları zarar gören vatandaşlar için devletin konut kredisi açma ve bina yaptırma yükümlülükleriyle ilgili yapılacak iş ve işlemlerde olası mağduriyetlerin giderilerek hak kayıplarının söz konusu olmaması, afetzedelere eşit ölçüde yardım eli uzatılabilmesi ve uygulama birliği sağlanması amaçlanıyor.

KARŞILIKSIZ ÇEK DÜZENLEMESİ

Karşılıksız çek suçundan 30 Nisan 2021 tarihi itibarıyla mahkum olanlara ödenmemiş çek bedellerinin onda birinin 30 Haziran 2022 tarihine kadar ödenmesi, diğer taksitlerin ise anılan tarihten itibaren ikişer ay arayla 15 eşit taksitte ödemeleri halinde mahkumiyetin bütün sonuçları ortadan kalkacak. Borçlular, ödemelerine sadık kaldıkları sürece infazları da durdurulacak. Bu hüküm, 30 Nisan 2021 tarihine kadar işlenen suçlarda yargılama aşamasında olan dosyalar hakkında da uygulanacak.

TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta ayrıca, Turizm Teşvik Kanunu'na ilişkin teklifin görüşülmesi planlanıyor. Turizm sektörünün pandemi sürecinde ayakta kalması için hazırlanan teklifle, turizm merkezlerinde özel sektör katılımıyla 'Turizm Hizmetleri Yönetim Birlikleri'nin kurulması ve lüks kampçılığın yasal alt yapısının oluşturulması amaçlanıyor.

Kanun görüşmelerinin tamamlanmasının ardından Meclis’in 14 Temmuz'da 27'nci Dönem 4. Yasama Yılını tamamlayıp 1 Ekim'e kadar tatile girmesi planlanıyor.

Öne Çıkanlar