TBMM yarın İdlib’i görüşecek, 10 yıl halktan gizlenecek

TBMM yarın İdlib’i görüşecek, 10 yıl halktan gizlenecek
Kapalı oturum görüşmeleri devlet sırrı olarak kabul ediliyor. Tutanaklar, 10 yıl geçtikten sonra yayımlanabiliyor.

ARTI GERÇEK-Geçen haftadan bu yana gündemin en sıcak gelişmesi olan İdlib, yarın TBMM’de ele alınacak. Milletvekilleri, 36 askerin yaşamını yitirdiği saldırıdan ancak bir hafta sonra bilgilendirilecek.

TBMM Genel Kurulu yarın İdlib gündemiyle kapalı oturumda toplanacak.

İdlib’de 36 askerin yaşamını yitirdiği saldırıdan bir gün sonra CHP, Genel Kurulu’nun İdlib gündemiyle olağanüstü toplanması için TBMM Başkanlığı’na dilekçe vermişti. CHP’nin dilekçesi kabul edilmezken, AKP’nin Genel Kurul’un rutin takviminde, yani salı günü ve kapalı oturumda toplanması talebi kabul edildi.

HULUSİ AKAR BİLGİ VERECEK

TBMM Genel Kurulu yarın saat 15.00’da direkt kapalı olarak toplanacak. İçtüzüğe göre, salona bakan ve milletvekilleri dışında kimse alınmayacak. Kapalı oturumlarda Genel Kurul salonu çevresinde bulunan kulisler, koridorlar, basın merkezinde salon bitişiğindeki bürolar da boşaltılıyor.

Genel Kurul’da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İdlib konusunda milletvekillerini bilgilendirecek.

Siyasi parti grupları adına da birer konuşma olacak. Muhalefet parti liderlerinin Genel Kurul’a katılıp katılmayacağı henüz belli değil.

10 YIL KAMUOYUNDANGİZLENECEK

İçtüzüğe göre, kapalı oturum görüşmeleri hakkında açıklama yapılamıyor ve devlet sırrı olarak saklanıyor. Tutanak, özetiyle birlikte bir zarfa konularak, katip üyelerce mumla mühürlenip, Meclis arşivine teslim ediliyor.

Kapalı oturum tutanakları, 10 yıl geçtikten sonra yayımlanabiliyor.

Öne Çıkanlar