BTS: TCDD, biat etmeyen çalışanları sürgün ediyor

BTS: TCDD, biat etmeyen çalışanları sürgün ediyor
Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, 'Tecrübeli demiryolculara kulak verin. Tüm kamuoyunu güvenilir bir demiryolları oluşturma çabamızda destek olmaya çağırıyoruz' açıklaması yaptı.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), sürgünlere karşı yapılan eylemlere katılan çalışanlara baskı ve cezalar verildiğini belirterek, "TCDD biat etmeyen üyelerimize sürgün saldırısını devreye soktu" açıklaması yaptı.

BTS İzmir Şubesi, sendika üyesi olan TCDD personeline yapılan baskılara ilişkin açıklama yaptı. TCDD Alsancak Bölge Müdürlüğü binası önünde bir araya gelen emekçiler, "Evde hayat, TCDD sürgün var" yazılı pankart açtı. İşçiler, "Sürgünler bizi yıldıramaz", "Liyakatsiz atama ölüm getirir" ve "Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz" sloganları attı. Eyleme, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kamil Oktay Sındır ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) il yöneticileri de destek verdi.  

'İNSANLIK DIŞI BİR UYGULAMA DEVREYE SOKULDU'

BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, sürgünlere karşı yaptıkları eylemlerin öne sürülerek çalışanların soruşturmalara maruz kaldığını belirterek, sendikal örgütlenme hakkının engellendiğini söyledi. TCDD Genel Müdürü ile yapmak istedikleri görüşmenin ısrarla reddedildiğini aktaran Akyol, "Demiryollarının özellikle İzmir bölgesinde, çalışanların sendikamızı tercih edip üye olmasını kaldıramayan, AKP’nin arka bahçesi yandaş sendika Memur-Sen’e biat yeminlerine sadık kalmak isteyen TCDD yönetimi; buna engel olmak, çalışanları korkutmak ve yıldırmak için, ilkel ve insanlık dışı bir uygulama olan sürgün saldırısını devreye soktu" diye belirtti.  

‘TCDD SİZİN ÇİFTLİĞİNİZ DEĞİL’

TCDD Genel Müdürü imzasıyla yayınlanan nakil/atama listesinin yarısından fazlası siyasi kadrolaşma ve liyakatsiz atama olduğunu söyleyen Akyol, "Böylelikle TCDD gibi köklü bir kuruluş; kurumdan olmayan, hiçbir ehlilikleri bulunmayan, demiryollarından anlamayan ve partizanca davranan siyasi ellerin insafına terk edilmişti. Bundandır ki, 18 yıllık bu süreçte; yüzlerce insanımızın ölmesine neden olan katliam denilebilecek olan birçok kaza yaşandı ve TCDD artık bu acı olaylarla anılır oldu. TCDD sizin çitliğiniz değildir. Sizler liyakatsiz atamalarınızla personelden tasarruflarınızla sürgünlerinizle ancak Yeni Çorlu, YHT Ankara, yeni Pamukova ve de yeni Malatya kazaları gibi facialara yol açarsınız" şeklinde konuştu.     

‘TECRÜBELİ DEMİRYOLCULARA KULAK VERİN’

TCDD’nin insan haklarını ve sendikal örgütlenmeyi hiçe sayarak suç işlediğini ifade eden Akyol, mücadelelerinin sürgünler ve siyasi kadrolaşmalar iptal edilene kadar sürdürüleceğini söyledi. Liyakatsiz atamalara ve sürgünlere son verilmesi çağırısında bulunan Akyol, "Tecrübeli işi bilen demiryolculara kulak verin. Tüm kamuoyunu da bizimle olmaya güvenilir bir demiryolları oluşturma çabamızda destek olmaya çağırıyoruz" dedi. (MA)

Öne Çıkanlar