Savcılık, MASAK bilgilerini yok saydı: Atik'in, Adnan Oktar dosyası kapandı

Savcılık, MASAK bilgilerini yok saydı: Atik'in, Adnan Oktar dosyası kapandı
Savcılık, MASAK raporlarına rağmen 'Somut bilgi ve belge bulunmadığı, söz konusu bilgilerin soyut ve genel nitelikli olduğu gerekçesiyle soruşturmaya yer olmadığına' karar verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan demiryolları için özel yolcu taşıma lisansı alan Sun Group Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaparken TCDD Genel Müdürlüğü'ne atanan ancak kısa süre sonra Adnan Oktar grubu ile bağlantısı olduğu ortaya çıkınca istifa eden Murat Atik hakkındaki soruşturma dosyası kapandı.

Cumhuriyet'in haberine göre Abdülkerim Murat Atik hakkındaki suç duyurusunda savcılık, iddiaların delile dayanmadığını ileri sürdü. Kararda, "söz konusu bilgilerin soyut ve genel nitelikli olduğu, herhangi bir delile dayanmadığı, somut bilgi veya belge bulunmadığı" iddia edildi. Atik hakkında suç duyurusu yapan HKP, "herhangi bir araştırma yapılmadığı, delillerin toplanmadığı" gerekçesiyle karara itiraz etti. 

'CUMHURİYET SAVCISI GÖZ ARDI ETTİ'

Kararı değerlendiren HKP Genel Sekreter Yardımcısı Tacettin Çolak, Atik’in Adnan Oktar bağlantılarının resmi kayıtlar ile sabit olduğuna işaret ederek "Cumhuriyet savcılarının şikâyetimizle ilgili hiçbir soruşturma yapmadan karar vermeleri, açıkça Ceza Muhakemesi Kanunu madde 160’ta tanımlanan cumhuriyet savcılarının görevlerine ilişkin düzenlemeleri ihlal anlamına gelir.Cumhuriyet savcıları Cumhuriyetin savcısı olduklarını göz ardı edip iktidarın talimatlarıyla hareket etmekle suç işlemeye devam etmekte" tepkisini gösterdi.

NE OLMUŞTU

TCDD Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Uygun, 4 Eylül’de yayımlanan gece yarısı kararı ile görevden alınmıştı. Yerine ise Murat Atik atanmıştı. Ancak Atik’in, 28 Aralık 2020’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan demiryolları için ilk özel yolcu taşıma lisansı alan Sun Group Şirketi’nin yönetim kurulu başkanı olması ve şirketinin daha önce de TCDD’den iş alması gündeme gelmişti. Kısa süre sonra Atik’in Adnan Oktar ile bağlantısını ortaya çıkmış ve bağlantı MASAK raporlarında da yer almıştı. Atik, atanmasından 10 gün sonra ise istifa etmişti. HKP olayın ardından atamayı yargıya taşımış ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Öne Çıkanlar