Merkez Bankası Başkanı Ağbal, ilk 10 dışında kalan bankaların genel müdürleriyle buluşacak

Merkez Bankası Başkanı Ağbal, ilk 10 dışında kalan bankaların genel müdürleriyle buluşacak
Göreve gelir gelmez 8 Kasım'da ilk 10'daki banka genel müdürüyle biraraya gelen TCMB Başkanı Naci Ağbal, bankacılarla ikinci tur toplantıya hazırlanıyor.

Göreve gelir gelmez 8 Kasım'da ilk 10'daki banka genel müdürleri ile biraraya gelen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı (TCMB) Naci Ağbal bankacılarla ikinci tur toplantıya hazırlanıyor. TCMB Başkanı Ağbal'ın, 17 Aralık Perşembe Türkiye Bankalar Birliği üyesi ilk 10 banka dışındaki bankaların genel müdürleri ile toplantı yapacağı öğrenildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, banka genel müdürleri ile toplantısının ikinci ayağını perşembe günü gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

İlk olarak göreve atandıktan hemen sonra 8 Kasım pazar günü, Türkiye Bankalar Birliği Üyesi (TBB) ilk 10 banka genel müdürleri ile buluşan Ağbal'ın, 17 Aralık perşembe günü TBB üyesi ilk 10 banka dışındaki banka genel müdürleri ile biraraya geleceği öğrenildi.

Perşembe günü saat 16:30'da yapılacak olan ve ilk toplantının devamı niteliğinde olduğu öğrenilen toplantıya Ağbal ile TBB Başkanı Hüseyin Aydın'ın da katılacağı belirtilirken, toplantının amacının aktif büyüklüğüne göre, ilk 10 banka dışındaki banka genel müdürleri ile sektörel değerlendirme ve fikir alışverişi olduğu kaydedildi.

TCMB Başkanı Ağbal, eski başkan Murat Uysal'dan görevi 7 Kasım cumartesi devralmış, 8 Kasım cumartesi günü ise ilk 10'daki banka genel müdürleri ile bir toplantı yapmıştı.

Bloomberg HT'nin kamuoyuna duyurduğu o toplantılara katılan bankacılar, görüşmelerin çok verimli geçtiğini, aktif rasyosundan sektörün para politikası beklentilerine kadar piyasanın ihtiyaçları konusunda fikir alışverişi yapıldığını bildirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar