TCMB en kötü merkez bankalarına örnek gösterildi

TCMB en kötü merkez bankalarına örnek gösterildi
Bloomberg’de yayınlanan bir makalede Türkiye Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu en kötü merkez bankacıları arasında gösterildi. Durumu için 'İçler acısı' ifadesi kullanıldı.

Avrupa Merkez Bankası'nı eleştiren bir makale hazırlayan Bloomberg, Türkiye Merkez Bankası'nı en kötü merkez bankaları arasında gösterdi. "Türkiye hariç, ECB kadar içler acısı bir merkez bankası düşünemiyorum" denilen makalede "Türkiye Merkez Bankası Başkanı en azından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kontrolü altında kalma bahanesine sahip. Erdoğan’ın ekonomiye katkıları da Vladimir Putin’in uluslararası diplomasiye yaptığı katkılarla eşit" ifadeleri kullanıldı.

Avrupa Merkez Bankası’nın artık enflasyonu hedefleyen bir kurum olmadığını vurgulayan makale, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu sert ifadelerle eleştirildi. Richard Cookson tarafından kaleme alınan makalede Kavcıoğlu, dünyadaki en kötü merkez bankacılara örnek gösterildi.

KAVCIOĞLU, ERDOĞAN'IN KONTROLÜ ALTINDA KALMA BAHANESİNE SAHİP

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde’ın eleştirildiği makalede "Türkiye hariç, ECB kadar içler acısı bir merkez bankası düşünemiyorum. Türkiye Merkez Bankası Başkanı, en azından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kontrolü altında kalma bahanesine sahip" ifadelerine yer verildi. Halk Tv'nin aktardığı makalede şöyle denildi:

"Merkez bankaları son birkaç yılda kendilerini enflasyonu düşük tutma hedefiyle korumaya aldılar. Çoğu ülke bu işte olağanüstü şekilde başarısız oldu. Çünkü gelişmiş ülkelerin çoğunda enflasyon tarihin en yüksek seviyelerine ulaştı. Ancak Türkiye hariç, ECB kadar içler acısı bir merkez bankası düşünemiyorum. En azından Türkiye Merkez Bankası Başkanı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kontrolü altında kalma bahanesine sahip. Erdoğan’ın ekonomiye katkıları da Vladimir Putin’in uluslararası diplomasiye yaptığı katkılarla eşit."

UKRAYNA'NIN ARDINDAN FAİZDE DÜNYA LİDERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yüksek faizle Türkiye’yi soydurmayacak yola ihtiyaç var" derken, CDS oranları 854’e tırmandığı için 5 yıllık Eurobond faizi yüzde 11.59’a yükseldi. Bu oran, Türkiye’yi savaştaki Ukrayna’nın ardından dövizle borçlanma faizinin en yüksek olduğu ülke konumuna taşıdı. Ekonomistler, Türkiye’nin yeni bir dövizle borçlanmaya en az yüzde 11.8 faizle çıkabileceğini vurguluyor.

Öne Çıkanlar