'Tecavüz çetesi' davasında 3 sanığa tutuksuz yargılanma kararı

'Tecavüz çetesi' davasında 3 sanığa tutuksuz yargılanma kararı
Davaya ilişkin açıklama yapan avukat Eren Keskin, ‘İstanbul Sözleşmesi'ni neden kaldırmak istediklerini bugün bir kez daha gördük’ dedi.

Muğla’nın Milas ilçesinde tecavüz çetesinin cinsel saldırısına maruz kalan S.F.Y.’nin davasında, mahkeme hakkında yakalama kararı çıkardığı üç sanığın tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Milas’ta yaşayan S.F.Y. adlı kadın, 4 Mart 2020 tarihinde internette bulduğu bir iş ilanı üzerine Mutlu Erbey adlı erkekle görüşmeye gitti. Ofisinde Erbey’in tecavüzüne maruz kalan S.F.Y sonrasında fuhuş çetesi tarafından alıkonuldu. Tecavüze karşı S.F.Y.’nin açtığı davanın ikinci duruşması dün Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada S.F.Y.’nin avukatı Eren Keskin ve Yüksel Genç, Muğla Barosu Kadın Hakları Komisyonu, Muğla Çağdaş Avukatlar Grubu ve sanık avukatları hazır bulundu. Dosyada suça adı karışan P.Y., A.G., A.L. için ilk duruşmada yakalama kararı çıkarılmıştı. Üç sanık da duruşma salonunda bulundu. Sanık Mutlu Erbey ise tutuklu kaldığı Muğla Kapalı İnfaz Kurumu’ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Duruşmayı Mor Dayanışma ve Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri de takip etti.

MAHKEME TANIK BEYANLARINI DİKKATE ALMADI

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre ikinci duruşmada tanık olarak dinlenen kişi, Erbey'den 2019 yılında maruz kaldığı şiddet ve tehditleri anlattı. Mahkeme heyeti tanık beyanlarını, esasa ilişkin kanıt olmadığı gerekçesiyle dikkate alınmayacağını ifade etti.

Haklarında yakalama kararı bulunan sanıklar P.Y., A.G., A.L. verdikleri ifade ile suçlamaları reddetti.

DURUŞMA 3 AĞUSTOS’A ERTELENDİ

Erbey'in sistematik olarak gerçekleştirdiği eylemleri dikkate almayan mahkeme, yargılanan diğer üç sanığın yeterli delil olmadığı gerekçesiyle tutuksuz yargılanmalarına karar verdi. Heyet, duruşmayı 3 Ağustos’a erteledi.

'İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NİN NEDEN KALDIRILMAK İSTENDİĞİNİ BİR KEZ DAHA GÖRDÜK’

Duruşmayı Muğla’da bulunan pek çok kadın örgütü takip etti. Duruşma sonrasında açıklama yapan kadınlar, "Erkek adalet değil, gerçek adalet, Tecavüz Çetesi Yargılansın" yazılı pankart açtı.

Eylemde konuşan Av. Eren Keskin, "İstanbul Sözleşmesi'ni neden kaldırmak istediklerini bugün bir kez daha gördük. Müvekkilimin tüm tehdit ve baskılara rağmen susmayarak, hukuk mücadelesi veriyor. Bu dava tek kişilik bir dava değil, bir fuhuş çetesi var. Kadınları zorla fuhuşa sürükleyen bu çeteyle ilgili ayrı bir soruşturma dosyası da açıldı. Kadınların yaşam hakkını güvence altına alınan İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçemeyeceğiz" dedi.

Öne Çıkanlar