Garibe Gezer ve Aysel Tuğluk için toplanan kadınlar ablukayla karşılaştı

Garibe Gezer ve Aysel Tuğluk için toplanan kadınlar ablukayla karşılaştı
Cezaevinde şüpheli şekilde hayatını kaybeden Garibe Gezer ve sağlık sorunları yaşayan Kürt siyasetçi Aysel Tuğluk'a dikkat çekmek için bir araya gelen kadınlar polis engeliyle karşılaştı.

ARTI GERÇEK- Kadınlar Birlikte Güçlü, dün gece cezaevinde şüpheli şekilde hayatını kaybeden Garibe Gezer ve cezaevinde sağlık sorunları yaşayan Kürt siyasetçi Aysel Tuğluk'un durumuna dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yapmak için bir araya geldi.

Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu'nun çağrısıyla alana gelen kadınların Süreyya Operası önünde ve çevresinde beklemesi polis tarafından engellenmek istendi.

Basın açıklaması öncesi açıklamanın yapılacağı alan kolluk tarafından abluka altına alındı. 

Cadde üzerinde biriken kadınlar kaymakamlık  yasağı gerekçe gösterilerek kolluk tarafından alandan uzaklaştırılmak istendi.

Bekleyişi sürdüren adınlardan birinin "Bugün cezaevinde bir kadın öldürüldü" demesi üzerine polisin "Bana propaganda yapma" şeklinde tepki verdiği görüldü.

Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu'ndan Feride Eralp,  Süreyya Operası önünde yapılmak istenen açıklamanın engellenmesine, "Devletin bizzat suçlara ortak olduğunu, bizzat bu cinayetlere ortak olduğunu söylemek için geldik. Cezaevindeki kadın arkadaşlarımızın da sağlığı bize emanet. Haklarımız için ses çıkarmaya devam edeceğiz. Bir kadının cezaevinde öldürüldüğü bir koşulda Kaymakamlığın buna karşı ses çıkarmayı yasaklaması yani katillere engel olması gerekirken kadınlara engel olması kabul edilir değildir" sözleriyle tepki gösterdi.

Öne Çıkanlar