Tedavisi tamamlanmayan hasta tutuklu İsmail Yılmaz'ın hayatı tehlikede

Tedavisi tamamlanmayan hasta tutuklu İsmail Yılmaz'ın hayatı tehlikede
Beyin kanaması geçiren ve bu nedenle ameliyat edilen İsmail Yılmaz tedavisi tamamlanmadan cezaevine gönderildi. Yılmaz'ın başka hastalıkları da var.

ARTI GERÇEK- Kandıra 1 No’lu F Tipi Cezaevi'nde kalan hasta tutuklu İsmail Yılmaz, geçirdiği ağır ameliyat sonrası tedavisi tamamlanmadan cezaevine geri gönderildi. Kızı Sevinç Yılmaz babasının yaşadıklarını anlattı. Yılmaz, babasının 28 Nisan'da beyin kanaması geçirmesi sonunu acilen Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını söyledi. Hastanede yapılan ilk tetkiklerin ardından ameliyata alındığını kaydeden Yılmaz, ameliyatla beyninde biriken kanın temizlendiğini ifade etti.

ÖZEL BAKIMA MUHTAÇ

Babasının tam olarak iyileşmeden cezaevine geri gönderildiğini kaydeden Yılmaz, "7 gün süren tedavi neticesinde tekrar hapishaneye gönderilmiştir. Pandemi nedeniyle 14 gün karantinada kalması ihtimali söz konusu. Babamın beyin ameliyatı geçirmiş olması sebebiyle bundan sonra hayatı boyunca özel bakıma ihtiyacı var" dedi.

HAYATI RİSK ALTINDA

Doktor raporunda hastalığın tekrar etme ihtimalinin çok yüksek olduğunun belirtilmekte olduğunu dile getiren Yılmaz, 'Böyle bir şey söz konusu olursa hayatı çok ciddi tehlike altına girebilir' diye konuştu. Yılmaz, babasının ameliyat sonrası tek başına yaşamını idame ettiremediğine de dikkat çekti. Arkadaşlarının yardımıyla hayatını idame ettirebildiğini söyleyen Yılmaz, "Babam bir an önce tahliye edilmeli. Bundan sonra yaşanacaklardan cezaevi idaresi sorumlu olacaktır' diye konuştu.

BİRÇOK KRONİK HASTALIĞI VAR

Geçmişte gördüğü ağır işkencelerden kaynaklı babasının başka hastalıklarının da olduğunu ekleyen Yılmaz şunları belirtti: "Babam 66 yaşında. 16 yıldır tutuklu. Ağırlaştırılmış müebbet cezası aldı. Kalp rahatsızlığı, prostat, görme bozukluğu, yüksek tansiyon gibi hastalıkları mevcut. Sağ kolunda, elinde ve vucudunun farklı yerlerinde uyuşma ortaya çıktı. Günlük hayatını tek başına geçirecek durumda değil."

BİNLERCE HASTA TUTUKLU VAR

Yılmaz, bu rahatsızlıkların koronavirüs salgını için de ciddi riskler barındırdığını ifade ederek "Binlerce siyasi tutuklu koronavirüs tehdidi altında. Cezaevlerinde her geçen gün yeni vakalar açıklanıyor. Sivil toplum kuruluşları ve hukuk örgütleri cezaevi ile ilgili açıkladıkları raporlarda yeterli önlemlerin alınmadığını açıklıyor. Ciddi endişelerimiz var. Onlarca hasta tutuklu ve hükümlü ilerleyen yaşlarına ve ağır hastalıklarına rağmen serbest bırakılmıyor. Yeni infaz yasasının bütün tutukluları kapsaması gerekiyordu" dedi.

AVUKATI TAHLİYE BAŞVURUSU YAPTI

Avukatı Gül Altay ise sağlık sorunları nedeniyle tahliye talep etmelerine rağmen başvurularına henüz yanıt gelmediğini söyledi. Müvekkilinin yaşadığı ciddi sağlık sorunları için bir an önce tahliye edilmesi gerektiğini ifade etti. 

Öne Çıkanlar