Tehdit ve darp edilen şair Batuhan Dedde Meclis gündeminde

Tehdit ve darp edilen şair Batuhan Dedde Meclis gündeminde
Gergerlioğlu, şair Dedde'nin darp edilmesi, 'siyah transporter'la takibi ve tehdit edilmesini Süleyman Soylu'ya sordu.

Halkların Demokratik Parttisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, şair ve yazar Batuhan Dedde'nin 4 yıldır tehdit edilmesi ve bir grup tarafından darp edilmesini Meclis gündemine taşıdı.

Dedde'nin siyah transporterla takip edilmesini, darp edilmesini ve kendisini 4 yıldır takip eden kişilerin kim olduğunu soran Gergerlioğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, "Bakanlığınız can güvenliğini sağlamak adına ne gibi çalışmalar almayı düşünmekte" sorularını yöneltti.

Gergerlioğlu Soylu'ya, "Bahsi geçen olayda görevini ihmal eden kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatıldı mı?" diyerek şu sorulara yanıt istedi:

- Osmanlı Ocakları olduklarını söyleyen kişilerce arandığını ve siyah transporterle önünün kesilerek ölümle tehdit edildiğini belirten yurttaşın suç duyurularının ciddiye alınmamasının izahı nedir?

- Kadıköy’de 3 kişi tarafından ölümcül şekilde darp edilen ve Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başına onlarca dikiş atılan Batuhan Dedde’yi darp edilen kişilerin bulunması yolunda ne gibi çalışmalarda bulunulmuştur?

- Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ş.A’nın yurttaşın dış görünüşüyle ilgilenerek yüksek sesle uyardığı ve şikayetleriyle ilgilenmediği iddiaları doğru mudur? Tehditlerin yakın çevresine kadar geldiğini, darp edildiğimi ve tehdit edilerek arayan telefon numaralarını veren ve korktuğunu ileten Batuhan Dedde’ye; savcı beyin, ‘Neden karı gibi korkuyorsun?’ diye sorduğu iddiaları doğru mudur?

- Sonrasında polis karakolundaki memurların "Biz bu adamları nasıl bulalım? İşimiz başımızdan aşkın" dedikleri iddiaları doğru mudur? Eğer doğruysa bakanlığınızın bu polis memurlarıyla ilgili yürüttüğü bir soruşturma bulunmakta mıdır?

- Siyah transporterle önü kesilen ve kendisinin boğazı sıkılan sevgilisi de tacize uğrayan yurttaşın sonrasında Yenibosna Polis Karakolu’ndan da eli boş gönderildiği yönündeki vahim iddialar doğru mudur?

- Yaşadığı sistematik işkenceler, ısrarlı takipler dolayısıyla paranoya, panik atak, anksiyete gibi ruhsal bozuklukları en üst seviyede yaşadığını ifade eden yurttaşın can güveniliğini sağlamak adına ne gibi çalışmalar almayı düşünmektedir bakanlığınız?

- Bahsi geçen olayda görevini ihmal eden görevlilerle ilgili ne yapılması planlanmaktadır? (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar