Tek isteği annesiyle eve gitmek olan Dilgeş, annesiyle birlikte cezaevine gönderildi

Tek isteği annesiyle eve gitmek olan Dilgeş, annesiyle birlikte cezaevine gönderildi
Gözaltındaki annesi Gönül Aslan ile birlikte eve gitmek isterken cezaevine gönderilen 3 yaşındaki Dilgeş, için sosyal medyada 'Dilgeş özgür olmalı' talebinde bulunuldu.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Rosa Kadın Derneği hakkında başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar arasında bulunan Bağlar Belediyesi Meclis üyesi Gönül Aslan'ın birlikte eve gitmek için sabah saatlerine kadar Diyarbakır Adliyesi’nde bekleyen 3 yaşındaki oğlu Dilgeş, tutuklama kararının ardından annesiyle birlikte cezaevine götürüldü.

TEK İSTEĞİ VAR: EVE GİDELİM

Yaşanan olayın ardından Twitter hesabından 3 yaşındaki Dilgeş'in gözaltındayken görüntüsünü yayınlayan HDP Grup Başkan Vekili ve Siirt Milletvekili avukat Meral Danış Beştaş, çocuğun sağlık sorunları nedeniyle sürekli tedavi edilmesi gerektiğini belirtti. Cezaevi koşullarında tedavi edilemeyeceğini söyleyen Beştaş, mesajında "Dün geceyi beraber adliyede geçirdiğimiz Dılgeş şimdi annesiyle cezaevinde. Dılgeş bir böbreği alındığı İçin tek böbrekle yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Tek böbreği de sürekli bir tedavi gerektiriyor ve cezaevi koşullarında tedavi edilemez" ifadelerine yer verdi.

'ÇOCUKLARA İŞKENCE YAPILAN BİR DÜNYAYI ÖLÜNCEYE KADAR REDDEDECEĞİM'

İkinci mesajında tepkisini Albert Camus'un 'Çocuklara işkence yapılan bu dünyayı sevmeyi, ölünceye kadar reddedeceğim' sözüyle dile getiren HDP Grup Başkan Vekili ve Siirt Milletvekili avukat Meral Danış Beştaş, mesajlarını #DilgeşÖzgürOlmalı etiketiyle paylaştı.


 3 yaşındaki Dilgeş, annesine verilen tutuklama kararının ardından annesiyle birlikte cezaevine konuldu. 

HDP VE CHP'Lİ MİLLETVEKİLLERİ TEPKİ GÖSTERDİ

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Milletvekilleri Ömer Faruk Gergerlioğlu, Gülistan Kılıç Koçyiğit, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya ve HDP'nin bir önceki dönem Eş Genel Başkanı Sezai Temelli gibi bir çok siyasetçi #DilgeşÖzgürOlmalı' etiketiyle Dilgeş için özgürlük talep etti.  (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar