Teksas'taki bir hastane, Coronavirusten ölümü bekleyenleri evlerine gönderecek

Teksas'taki bir hastane, Coronavirusten ölümü bekleyenleri evlerine gönderecek
Starr County kasabasının tek hastanesi, hangi hastanın tedavi görüp 'hangisinin ölümlerini beklemek üzere evlerine gönderilmesine karar verecek' bir etik kurulu oluşturacak.

ABD'de bir hatanede, kurtulma şansı olmadığı değerlendirilen Coronavirus (Covid-19) hastaları yoğun bakım servisinde yer kalmadığı için evlerine gönderilecek.

BBC'nin haberine göre, Teksas eyaletinde, Meksika sınırındaki Starr County kasabasının tek hastanesinin, imkansızlıklar nedeniyle hangi Coronavirus hastasının tedavi görüp "hangisinin ölümlerini beklemek üzere evlerine gönderilmesine karar verecek" bir etik kurulu oluşturacağı açıklandı.

64 bin 700 nüfuslu kasabanın sağlık sorumlusu Dr. Jose Vasquez, bu kurulun sınırlı kaynakların en etkin şekilde nasıl kullanılabileceğini belirleyeceğini söyledi.

Dr. Jose Vasquez şöyle konuştu: "Gerçek şu ki, bilim ve istatistikler başka hastalıkları olan Coronavirus hastalarının aleyhine işliyor. Kimin daha fazla şansı olduğunu belirlemek için bir değerlendirme programı başlatmak zorundayız. İyileşme umudu olmayan hastaların binlerce mil uzakta bir hastane odasında ölmeleri yerine evlerinde daha iyi bakılacaklarına inanıyoruz."

Kasabanın idari amiri konumundaki yargıç Eloy Vera da Facebook'ta yayınladığı mesajda, "Maalesef Starr County Memorial Hastanesi'nin kaynakları sınırlı ve doktorlarımız kimin tedavi görüp kimin sevdiklerinin arasında ölümlerini beklemek için evlerine gönderileceğine karar vermek zorunda. Kasabamızda insanlarımızın böyle bir şey yaşamasını istemezdik" dedi.

Dr. Vasquez'e göre, salgının başlangıcında kasabada durum kontrol altındaydı. Ancak eyalette karantina önlemlerinin hafifletilmesiyle vaka sayısı hızla artmaya başladı. 1 Temmuz'da 642 olan vaka sayısı, dün itibarıyla 1519'a çıktı.

Halkın üçte birinin yoksulluk sınırının altında, nüfusun yüzde 30'unun sağlık sigortasına sahip olmadığı kasabada başka hastane yok ve yoğun bakım ünitesinde üçü solunum cihazına bağlı 27 hasta var.

Hastane yetkililerine göre bazı hastalar her gün helikopterle eyaletteki diğer hastanelere sevk ediliyordu. Ancak yargıç Eloy Vera, komşu eyaletlerde hastanelerin, yoğun bakım ünitelerinin kapasitesinin dolması nedeniyle kendilerine artık yardım edemediğini söylüyor. (BBC)

Öne Çıkanlar