Karamollaoğlu'ndan iktidara 'patates' teşekkürü

Karamollaoğlu'ndan iktidara 'patates' teşekkürü
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamolloğlu, patates-soğan dağıtımından dolayı iktidara teşekkür etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın depolarda kalan patates ve soğanları almasına ilişkin konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamolloğlu, "Darda kalan çiftçimizin de imdadına yetişti tenceresi kaynamayan garibana da çare oldu. Bundan dolayı iktidara teşekkür ederiz ama bilmeliler ki sadece patates soğanla milletimizin ihtiyacı karşılanamaz" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin konuştu. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın depolarda kalan patates ve soğanları almasıyla ilgili 'memnuniyetle karşıladıklarını' söyleyen Karamollaoğlu, "Ama bu bizim plansızlığımızın da ne kadar büyük boyutlarda olduğunu ortaya koydu. Nasıl olacak ki üretimle tüketim birbirini karşılayacak? Soğan patates dağıtımı çok büyük bir iş değil" yorumunda bulundu.

İKTİDARA TEŞEKKÜR

"Çok değil kısa bir zaman önce yoksulluk diye bir problemimiz yok diyen iktidar, şimdi yoksullara ücretsiz soğan-patates dağıtacağını duyuruyor" diyen Karamollaoğlu, "Darda kalan çiftçimizin de imdadına yetişti tenceresi kaynamayan garibana da çare oldu. Bundan dolayı iktidara teşekkür ederiz ama bilmeliler ki sadece patates soğanla milletimizin ihtiyacı karşılanamaz" şeklinde konuştu. 

'MİLLETİMİZ GEÇİNEMİYOR'

Ekonomik krize ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karamolloğlu, "Türkiye’de küçük bir azınlık çok yemekten, israftan, hazımsızlıktan uyuyamazken; büyük bir çoğunluk ise açlıktan, yarın kaygısından, ekmek kavgasından uyuyamıyor" dedi.

Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"Toplumun az bir kesimi istisna olmakla beraber toplumun büyük kısmı geçim sıkıntısı çekmektedir. Biz Ramazan ayını bu problemlerimizin konuşulduğu bir ay olarak görmek istiyoruz. Marketlerde ve pazarlarda yaşanan zamlara baktığımız zaman bu Ramazan kurulan iftar sofralarının bedeli maalesef hepimiz için öncekilerden çok ağır olacak. Israrla bu konunun üzerinde duruyoruz, çünkü biz milletimizin derdini, sıkıntısını açık bir şekilde görüyoruz. Her ne kadar rakamlar aksini iddia etse de durum ortada; milletimiz geçinemiyor."

"TÜİK verilerine göre 2021 yılı Şubat Ayı İşsizlik oranı 0,7 puanlık artışla yüzde 13,4 seviyesinde gerçekleşti. İşsiz sayısı ise bir önceki aya göre 250 bin kişi artarak 4 milyon 236 bin kişi oldu. İktidar algı için oynadığı rakamlarda bile artan işsizliği gizleyemiyor. Tabi gerçek rakamlar çok daha fecaat bir tablo ortaya koymakta. 

Türkiye’de çalışabilir nüfus olarak bilinen 15 yaş ve üzeri nüfusun işgücüne katılım oranı %50 seviyesindedir. İLO verilerine göre bu oranın dünya ortalaması %60’lardadır. 

İşsizlik rakamlarındaki çarpıklık ve gerçek dışılık işte buradan başlıyor. İşgücüne katılma oranını düşük gösterdiğiniz sürece işsizliği de düşük gösterebiliyorsunuz.  Böylece, aslında yüzde %25-30’lar düzeyindeki işsizlik oranını yüzde 10-14 Aralığında imiş gibi kamuoyuna sunuluyor. Rakamlar ile oynayabilirsiniz ama gerçekleri değiştiremezsiniz. Millet canının nasıl yandığını biliyor."

'EMEKLİ İKRAMİYESİ BİN 550 TL OLMALI'

Karamollaoğlu, daha önceki yıllarda emeklilere verilen bayram ikramiyesinin de bu yıl bin 550 TL olmasını talep etti. Karamolloğlu, "Biz bu sene Covid-19’un getirdiği sıkıntıları da dikkate alarak emeklilerimize yönelik en az %50 zamla mümkünse 1550 lira gibi bir rakamla ikramiye verilmesini öneriyoruz.Büyük bir rakam değil emekliler için emin olun böyle bir ikramiye emeklilerimizi tahminlerin ötesinde memnun edecektir.  Biz bu teklifimizin iktidar tarafından dikkate alınmasını arzu ediyoruz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar