Temelli'den veda konuşması: Sizler sayesinde Heval Sezai oldum

Temelli'den veda konuşması: Sizler sayesinde Heval Sezai oldum
'İki yıl önce başladığımız bu yolda ben Sezai Temelli idim, sizler sayesinde Heval Sezai oldum. Bu onurlu halkın hizmetinde olmaya devam edeceğim.'

Halkların Demokratik Partisi’nin Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 4’üncü Büyük Kongresi’nde veda konuşması yaptı. Temelli, kongrenin ardından görevini Mithat Sancar’a devredecek.

Temelli, "Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından barış ve özgürlük umudunu büyütmek için gelen değerli dostlar merhaba. İbo’nun, Deniz’in, Mazlum’un, Laz Kemal’in yoldaşları, merhaba. 40 yıllık mücadelenin kararlığını ve yükünü omuzlarında taşıyan analarımız merhaba. Umudu ve enerjisiyle partimizi ayakta tutan, mücadelemizi büyüten gençlere selam olsun. Demokrasi mücadelesini faşizm zindanlarında sürdüren tüm tutsak yoldaşlarıma selam olsun. Evde, işte, fabrikada, sokakta direnerek, onuruna ve onurumuza sahip çıkan kadınlar, işçiler ve ezilen yoldaşlarımız merhaba. Her türlü baskıya ve engellemeye karşı salonumuzu dolduranlara selam olsun" diye seslendi. 

SESİNİZ İMRALI’YA ULAŞTI

Temelli, şöyle devam etti: "Bu coşku bu heyecan ulaşması gereken her yere çoktan ulaşmıştır. İnanın ki sizin bu coşkunuz İmralı’ya ulaşmıştır, Öcalan’a ulaşmıştır. Yoldaşlarım arkadaşlarım, adaletsizlik eşitsizlik ve sömürü düzeni olan kapitalizm büyük bir kriz içinde. Otoriter liderler her yerde krizi aşmak için savaşı dayatıyorlar. Bu zalimler insanlığın beşiğinde insanlığı boğmak istiyorlar. Üçüncü dünya savaşını halklara ölüm acı ve yoksulluk olarak dayatıyorlar. Ama zulmün büyüğü her yerde direniş de büyüyor. Bu saldırılar akarşı dünyanın her yerinde halklar direniyor. Bu direnişlerin en ön saflarında işçiler yoksullar köylüler ve kadınlar var. Rojava Kadın Devrimi var. AKP’nin yaratmak istediği tekçi asimilasyoncu politikalara karşı Türkiye’de elbette HDP var, siz varsınız. Değerli kadın yoldaşların savaşın yoksulluğun krizin yükünü ise en çok sizler hissediyorsunuz. Yani kadının özgürlüğü var olma hakkı ortadan kaldırılmak isteniyor. HDP olarak kadınların haklı taleplerini bastırmaya çalışan AKP’ye kadın yoldaşlar öncülüğünde cevap vereceğiz.

GERİ ADIM ATMADI

11 Şubat 2018’den beri yürüttüğümüz mücadelemizde, Kürtlere karşı çöktürme hareketi başlatmış olan otoriter iktidarla mücadele etmeye çalıştık. Beraber yürüdüğümüz tüm il ve ilçe örgütlerimize teşekkür ediyorum. Vekil arkadaşlarıma, birlikte emek veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Vekili olmaktan gurur duyduğumu Van şehrinin değerli halkına, il ilçe yönetimlerine teşekkür ediyorum. Her zaman ve her yerde bizimle beraber çalışan Amed il yönetimimize de teşekkür ediyorum. Ve tabi mücadele ruhunu hiç yitirmeyen güneşin çocuklarına Cizre’ye de teşekkür ediyorum. Büyük bir direniş ile geçirdiğimiz bu yıllarda gördük devlet ve iktidar Kürt halkına geri adım atmadı, attıramayacak. 21. yüzyıl Kürtlerin yüzyılı olacak. 

Yoldaşlarım iki yıl önce göreve başladığımızda büyük bir umut ile göreve başladık. Barış sevdasına tanık olduk. Kendisine bir adım atana emek vere bin adım atan halkın bağrında yer aldık.

SEÇENEK YARATAN HDP VAR

İki yıl önce çöktürülmek istenen bir HDP vardı, şimdi sizler sayesinde seçenek yaratan bir HDP var. İki yıl önce başladığımız bu yolda ben Sezai Temelli idim, sizler sayesinde Heval Sezai oldum. bu onurlu halkın hizmetinde olmaya devam edeceğim. Buna hiç kimse engel olamayacak. Halkımızın direnişi ile AKP ve MHP ittifakına karşı alın teriyle buraya kadar geldik. Bir gün cezaevi kapılarında çocuklarının açlık grevinde yaşamını yitirmesini isteyemen anneler oldu,  diğer gün sandık başında olduk. 24 Haziran’da, 31 Mart’ta tek adama dur dedik. Faşizme karşı mücadelemizi omuz omuza hep birlikte büyüttük. 

TECRİDİ KIRMAK GÖREVİMİZDİR

Kürt halkını inkar edenlere karşı Arjantin’den Filistin’e, İrlanda’dan Barcelona’ya kadar her yeri mücadelemizin renkleriyle boyadık. Sayın Öcalan’a karşı yürütülen mutlak tecride karşı, bedenlerimizi açlık grevine yatardık. Tecride karşı, Sayın Öcalan’ın barış misyonu ve demokratik fikrini her yerde anlattık. Biz anlattıkça Öcalan’ın barış ve demokrasi fikirleri her yerde yankı buldu. Yeni dönemde de İmralı’da tecridi kırmak tarihi görevimizdir. 

İKTİDAR HDP CESARETİ KARŞISINDA DİZ ÇÖKTÜ

Bu iki yılda Gezi ile Cizre’nin kaderinin bir olduğunu anlattık. Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz. Tarihimizin en güzel gençlerinden biri olan Gezi direnişinin gençlerini suçlamaya çalışanlara isyan ettik. Kobanê’de olduğu gibi halklara baskı ve zulmü dayatanlara isyan ettik. AKP-MHP yarattığı korku HDP cesareti karşısında diz çöktü. Cesareti yeni yaşama dönüştürme umudu büyütme zamanıdır. Ulus devletlerin aramıza çizdikleri sınırları söküp atma zamanıdır. Şimdi daha fazla örgütlenme daha fazla özgürlük zamanıdır. 

Halklarımızı AKP MHP faşizminden kurtarmak ve üçüncü yolu örgütlemek zorunluluktur. Demokratik bir iktidarı Türkiye halklarıyla buluşturmak için yeni dönemde devam edeceğiz. Demokrasi ve barışı getirmek için demokrasi ittifakında bir araya gelelim diyoruz. Bu mücadele ayrılarak değil birikerek güçleniyor. Her bir arkadaşımızın aldığı görevi en güçlü şekilde yerine getirmeye devam edecek. Şimdi oldukları yerde donup kalmış koşulları kendi şarkıları eşliğinde dans etmeye zorlamalıyız. 

DÖNEN DÖNSÜN YOLUNDAN BEN DÖNMEYECEĞİM

Ortak zenginliğimizin halkça adaletçe paylaşımı için çokluğu örgütlemeli, üreten biziz yöneten de biz olmalıyız. Demokratik cumhuriyeti var etmek adına, mutlak demokrasi yolunda radikal demokrasi mücadelemizi güçlendirmeliyiz. Yerel demokrasi ile güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmeliyiz. Siyaseti oryantalist yaklaşımlardan kurtarmalıyız. Özgürlüklerimizi hep birlikte yaratmalıyız. Siyaseti sokakta, mahalleli ile buluşturmanın zamanıdır. Siyasetin mahalleye dönme zamanı gelmiştir. Bende öyle yapıyorum. Yolumuz uzun ve zahmetli olsa da, direnişimiz gençtir. Yolumuz engellerle dolu olsa da inancımız güçlü. Her birinizi ayrı ayrı bir kez daha selamlıyorum. Yoldaşlarım, ayrılıklar hüzünlü olsa da yeni buluşmaların coşkusunu bağrında taşır. Dönen dönsün yolundan, ben dönmeyeceğim. Hepinizin yolu açık olsun."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar