Temelli’nin ’25 Kasım’da kadına şiddet uygulanmıştır’ sözlerine fezleke

Temelli’nin ’25 Kasım’da kadına şiddet uygulanmıştır’ sözlerine fezleke
HDP’li Sezai Temelli’nin, ‘25 Kasım’da kadına şiddet uygulanmıştır’ sözleri, Bakan Soylu'ya 'hakaret' suçu olarak değerlendirildi.

Seda TAŞKIN


ARTI GERÇEK- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Meclise gönderilen fezlekelerde, milletvekilleri hakkında yöneltilen suçlamalar ortaya çıkmaya devam ediyor. Hakların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Sezai Temelli hakkında 1 Aralık 2019 tarihinde partisinin Dersim 3. Olağan Kongresinde yaptığı konuşma nedeniyle fezleke hazırlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanarak, TBMM Başkanlığına gönderilen fezlekede, Temelli’nin konuşmaları nedeniyle yargılanması için dokunulmazlığının kaldırılması talep edildi.

SÜLEYMAN SOYLU ‘MAĞDUR’ SIFATIYLA YER ALDI

Fezlekede, Sezai Temelli’nin, yerel seçimlere doğru 1 Aralık 2019’da yaptığı konuşmaya yer verildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "mağdur" sıfatıyla yer aldı. Temelli’nin, "…25 Kasım’da kadına şiddet uygulanmıştır hem de devletin kolluk güçleri marifetiyle, herkesin gözü önünde sonrada toplumsal barışı yıkmaya karar vermiş olan bu iç savaş bakanı çıkıp bunun ne denli meşhur olduğunu anlatmaya çalışıyor. Evet, bu anlayış, bu zihniyet, bu kabine kadın düşmanıdır, çünkü faşisttir" sözleri "kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" suçu olarak değerlendirildi.

'KOBANE DÜŞMEDİ' SÖZLERİ DE 'SUÇ'

Temelli’nin ayrıca, "…El Bağdadi 5 kilometre ötede. El Bağdadi’yi yakalamak yerine sürekli olarak dünyaya Kobane’yi anlatıp durdular. Oysa Kobane nedir biliyor musunuz? Kobane aslında bir direniştir, IŞİD’e karşı bu DAEŞ çetelerine karşı bir direniştir. Kobane düşmedi eğer Kobane düşseydi bugün Ortadoğu düşerdi, bugün belki Türkiye düşerdi, Kobane’nin düşmesinden medet umanlara sesleniyorum, Kobane’de direnenlere minnet duymalısınız" şeklindeki sözleri örgüt propagandası olarak değerlendirildi.

Yine Temelli’nin "Seyit Rızaların, Beselerin, Mazlum Doğanların, Hüseyin Cevahirlerin, Sakinelerin yurdu merhaba Dersim…" sözleri "suçu ve suçluyu övme" olarak değerlendirildi.

Temelli hakkında hazırlanan fezleke sayısı bu fezleke ile birlikte 60’a ulaşmış oldu.

Öne Çıkanlar