Temelli: Sorunlar ortaksa çözüm de ortaktır

Temelli: Sorunlar ortaksa çözüm de ortaktır
Erdoğan'ın Türkiye'yi savaşa sürüklediğini söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, cumhurbaşkanı adaylarını birlik olmaya çağırdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, seçim çalışmaları kapsamında gittiği Batman’da halkla buluştu.

Partisinin düzenlediği halk buluşmasında Dörtyol ilçesi seçim bürosunun önüne batmanlılara hitap eden Sezai Temelli Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakırlıların gözünün içine baja baja 'Kürt sorunu yoktur' dediğini hatırlattı:

"Türkiye’nin demokrasisi ve barışının önüne baraj dikilmiştir. Bu barajı yıkmadan Türkiye’nin demokrasi ve Kürt sorunu çözülemez. Bu sorunu çözeceğim diyerek siyasete başlayanlar, kendileri çözülmüş, ilmek ilmek olmuşlardır. O denli kaybetmişler ki; Diyarbakır’da Kürtlerle konuşarak, gözlerinin içine baka baka 'Kürt sorunu yoktur' diyorlar. AKP siyaseten iflas etmiş bir parti olarak karşınızda. Türkiye’nin Kürt sorunu, demokrasi sorunu vardır. Türkiye’nin şimdi bir de Erdoğan sorunu vardır. 24 Haziran’da HDP’ye, sandığa ve geleceğimize sahip çıkacak bu sorunu bitirebiliriz. 24 Haziran’da hep birlikte HDP’ye sahip çıkacak, bu barajı yıkacağız. Hayalini kurdukları 80 vekili asla AKP’ye vermeyeceğiz. Çünkü bütün hesapları HDP’yi baraj altında bırakmak, HDP’nin 80 vekilini çalmak ve parlamentoda çoğunluğu sağlamak istiyorlar. Bütün bu diktatörlük hevesleriniz kursağınızda kalacak."

‘ORADA TAHİR ELÇİ YATIYOR’

Erdoğan'ın Diyarbakır mitinginde Dört Ayaklı Minare'yi kastederek HDP'nin saat kulesi yıktığını söylediğini hatırlatan Temelli, Dört Ayaklı Minare'nin altında Tahir Elçi'nin yattığını ifade etti: 

"Dört Ayaklı Minare’ye saat kulesi diyorlar. Orası saat kulesi değil, dört ayaklı minare, orada Tahir Elçi yatıyor. Hangi binanın önünden geçse biz yaptık diyorlar. Varın siz düşünün, bu savaş politikaları üzerinden gidenler, halka en büyük kötülüğü yaptılar. Savaş bir halk sağlığı sorunudur, zulümdür dedikçe, savaş politikalarında ve siyasetinde ısrar ettiler. Akıl sağlıklarını kaybettiler. Artık hiçbir şeyi sağlıklı düşünemiyorlar. Türkiye’nin geleceğine ve sorunlarını çözmeye dair hiçbir önerileri yok. 16 yıl önce öğrendiklerini yine anlatarak, halkı kandırmaya çalışıyorlar. Bu halk aldanmaz, kanmaz. Bu halk demokrasi ve barış gelsin diye üzerine tüm sorumlulukları almıştır. Çözüm sürecinde vermiş olduğu desteği, sen gidip berhava edeceksin, sonra da dönüp kandırıldım, FETÖ’cü diyeceksin, Diyarbakır’da ‘Kürt sorunu yok’ diyeceksin. Bu halk aldanmaz, aldanan sensin. Bu siyaset üzerinden bu soruna yaklaşan herkesi faşizmin ve tarihin çöplüğüne atacağız."

‘BUGÜN MUTABAKAT GÜNÜDÜR’

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'yi savaşa sürüklediğini belirten HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Bugün mutabakat günüdür. Demirtaş’ın çağrısına kulak verin, birlikte çalışın, bu halk arkanızda olacaktır. Sorunlar ortaksa çözüm de ortaktır" sözleriyle cumhurbaşkanı adaylarını birlik olmaya çağırdı:

"Bu çağrıyı ben de bir kez daha yapıyorum; bütün Cumhurbaşkanı adayları İnce, Akşener ve Karamollaoğlu’na sesleniyorum, bugün mutabakat günüdür. Demirtaş’ın çağrısına kulak verin, birlikte çalışın bu halk arkanızda olacaktır. Geri kalan işler hal olur. Hepsini yapacak gücümüz var. Asıl olan demokrasi zemininde buluşarak, programlarınızla gelin ortaklaşalım. Demirtaş’ın çağrısı hepinizedir. Türkiye’nin siyaseti üzerinden yol almaya çalışıyorsanız, gelin tek adam rejiminden birlikte kurtulalım. Yoksa Kürt sorunu çözülmeden demokrasi sorunu çözülmez. Anadilde eğitim hakkı olana kadar ne kadar büyük bedeller ödendi. Dün olduğu gibi bugünde mücadele edeceğiz. Bu mücadeleye tüm Türkiye halklarını davet ediyoruz.

‘SORUNLAR ORTAKSA ÇÖZÜM DE ORTAKTIR’

Tarihsel, sivil ve siyasal haklar için, bu ülkede yan yana gelerek başarabiliriz. Ankara’da yan yana gelmek yetmez. Alanlarda yan yana gelmek gerekir. Sorunlar ortaksa, çözümler de ortaktır. Bunu bu şekilde başaracağız. Bu ülkede bütün bu sorunları konuşurken, demokrasi sorununun bütün sorunların bileşkesi olduğunu söyledik. Kadına yönelik şiddet, AKP döneminde kat be kat arttı. Her gün bir kadın katlediliyor. Kadın sorununu çözmek için eşitlikçi çözümler üreten bir siyasete, kadın siyasetine ihtiyacımız var. Kadınlar siyaset yapmaya, HDP çatısında çalışmaya çağırıyoruz. Kadın bakanlığını kuracağız ve Türkiye’deki kadın sorunlarının çözümünü kadınlar bulacak." 

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli konuşmasınıun ardından seçmenleriyle buluşmak üzere Batman’a hareket etti.

(Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar