Raketle hakeme saldıran teniste dünya üçüncüsü Zverev, diskalifiye edildi

Raketle hakeme saldıran teniste dünya üçüncüsü Zverev, diskalifiye edildi
Meksika Açık turnuvasında Alexander Zverev, maç sonunda hakeme sinirlenerek raketiyle sandalyesine vurdu ve hakaret etti.

Teniste tek erkekler dünya 3 numarası olan Alexander Zverev, katıldığı Meksika Açık'ta maç sonrasında hakeme raketiyle saldırıda bulundu. Zverev turnuvadan ihraç edildi. 

Zverev, Meksika'nın Acapulco kentinde düzenlenen sert kort turnuvasının çift erkekler son 16 turunda partneri Brezilyalı Marcelo Melo'yla birlikte, İngiliz Lloyd Glasspool ile Finlandiyalı Harri Heliovaara çiftine 6-2, 4-6 ve 10-6'lık setlerle 2-1 yenildi.

Maç bittikten sonra hakem kararlarına sinirlenen Zverev, hakemin oturduğu koltuğun önüne geldi. Raketini hakemin ayaklarına doğru metal koltuğa sert bir şekilde birkaç kez vurdu ve hakaret etti. 24 yaşındaki sporcu, Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP), Meksika Açık'ta tek erkekler kategorisinde de yarışan Zverev'in turnuvadan ihraç edildiğini açıkladı.

Zverev Meksika Açık'ta tek erkeklerde geçen yıl, çift erkeklerde ise 2019'da şampiyonluk yaşamış, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda ise altın madalya kazanmıştı. 

Öne Çıkanlar