Terim'den koronavirüs isyanı: Hiç mi Allah'tan korkmuyorsunuz?

Terim'den koronavirüs isyanı: Hiç mi Allah'tan korkmuyorsunuz?
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Beşiktaş derbisinin seyircisiz oynatılmasının ardından, 'Bizim canımız, ailemiz yok mu. Hiç mi Allah'tan korkmuyorsunuz' diye isyan etti.

Süper Lig'in 26. haftasında oynanan Galatasaray-Beşiktaş derbisi 0-0 beraberlikle tamamlanırken sarı kırmızılı takımın teknik direktörü Fatih Terim maç sonu yaptığı açıklamada, derbinin coronavirüs nedeniyle seyircisiz oynatılmasına sert tepki gösterdi.

"Canımızı dışarda mı bulduk. Koca koca ailelerin reisleriyiz. Bizi niye böyle kenara atıyorsunuz. Derbiler böyle oynanmamalı. Hiçbir maç böyle oynanmamalı. Bakmayın siz konuşmayanlara" diyen Terim futbolcuların 'Aklınıza gelecek her kurum, kuruluş çalışanlarını evine gönderdi', 'Dünyada her taraf erteledi' sorularına yanıt veremediklerini söyledi:

'FUTBOLCULARIMIZ KONSANTRE OLAMADI'

"Futbolcuların tedirgin olmalarına gerek yok ki. Böyle yaptıklarına göre bir bildikleri vardır. Yoksa boşuna böyle yaparlar mı? Rahat olsunlar, ben söylerim onlara. İşin ruhuna aykırı olan, maalesef hazırlık dönemi artı maçın içerisinde taraftarın olmaması, ve tabi bu sürede akılların tamamen hastalıklar, hadiseler, dünyayı takip olayları maalesef oyuncularımızın konsantre olamamaları ve bundan daha doğal bir şey olamaz, onları eleştirmeyeceğim.

'KORNERDE NE DİYELİM 'TEMAS ETME' Mİ DİYELİM'

Mantıklı bir şey açıklamayadık kendilerine. Nedenine gelince. Soru soruyorlar. Dünyada her taraf erteledi. FIFA ilk defa iki ay içerisinde milli takıma oyuncu vermeyebilirsiniz dedi. Aklınıza gelecek her kurum, kuruluş çalışanlarını evine gönderdi. Ancak bir tek futbol, basketbol ,hentbol özellikle bunlar da temas oyunu. Kornerde ne diyelim temas etme mi diyelim. En büyük espri, iki gece önce Tenis Federasyonu’nun maçları ertelemesi. Muhakkak bilimsel bir açıklaması var. Tuhaf bir şeyler var. Perşembe Avrupa kupası seyircili oynanıyor ama Cuma lig seyircisiz oynanıyor falan. Buradan herkesi de bilgilendireyim. Bizi bilgilendirmiyorlar, neden seyircisiz oynuyoruz? Burada 850 kişi resmi var. Diğerleriyle beraber 1000 kişi var. Erteleseniz herkes kendi özgür iradesiyle bu bela virüsten korunacak.

'HİÇ Mİ ALLAH’TAN KORKMUYORSUNUZ?'

Şu top toplayıcı çocukların eldiven giymesi bir şey ifade etmez. Bizim canımız, ailemiz yok mu. Hiç mi Allah'tan korkmuyorsunuz. Kimseye bir şey demek istemiyorum ceza yememek için. İşin aktörü oyuncular, işin aktörü antrenörler, hakemler. Bunlar olmazsa futbol olmaz. Seyirci olmazsa hiç olmaz. Bu dört aktörün hiçbirinde sorumluluk yok. Salı günü UEFA'nın toplantısı var. Bizde futbolcular, antrenörler birliğinin hiçbir etkisi yok. Hakemler Birliği hiçbir şey yapamaz, TFF’nin uydusudur zaten. Ben yerli, yabancı oyuncuların bir araya gelemediğine inanmıyorum. Canımızı dışarda mı bulduk. Koca koca ailelerin reisleriyiz. Bizi niye böyle kenara atıyorsunuz. Derbiler böyle oynanmamalı. Hiçbir maç böyle oynanmamalı. Bakmayın siz konuşmayanlara.

'TENİS MAÇLARI BİLE İPTAL EDİLDİ'

İşin tekniğine de girelim de, konu oynadığımız oyunun önüne geçmesin. Onu da bir ara konuşuruz herhalde. Global bir sorunla karşı karşıyayız. Ülkeler olağanüstü hal ilan ediyor. Sınırlarını kapatanlar var. İtirazımız yok. Okullar tatil edildi, uçuşlar durduruldu. Risk grubundakiler evinde. Meclis ve parti grup toplantıları iptal edildi, ülkedeki tüm etkinlikler iptal, gelişim ligleri iptal. Alt takımlarımızın hepsini yolladık. Kamu ve özel kuruluşlarda kritere göre evden çalışma esasına geçildi. Yanlış bir şey var mı? Tüm büyük ligler ertelendi, dünyadaki ve Avrupa’daki. Hiç aklınıza gelir miydi, NBA’in erteleneceği. NBA ertelendi. Tenis maçları iptal edildi, ayrı sahalarda oynuyorlardı.

'BÖYLE BİR İLLET VAR, HAYATIMIZ SÖZ KONUSU'

Uluslararası Futbol Komitesi’ndeki tüm ligler iptal kararı aldı. Milyarlar, futbol insan hayatından önemli değil cümlesini, ana haberlerde, spor haberlerinde sürekli konuşuyorlar. Corona virüsü böyle bir şey. Bizi toplumun uyuşturucusu gibi, seyircili oynanan bir spor dalını seyircisiz ve risk altında oynatıyorsunuz. Beraberlikten, puan kaybından ayrı konuşuyorum. Ben, Türk futboluna net 50 senemi verdim. Bir grubun temsilcisiyim. Kimseyi kırmak, kimseyi üzmek niyetinde değilim. Ama doğruları da söyleyeceğim tabii ki. Demin de söyledim, bazıları söyleniyor, ben söylüyorum. Sağlığımız söz konusu, hayatımız söz konusu. Böyle de bir illet var, bu bir gerçek. Hepimiz yardımcı olacağız, elimizden ne geliyorsa. Ama hiç bizim hayatımız, oyuncuların hayatı, hatta basın mensupları. 850 kişi akrediteli. Diğer eklerle birlikte 1000 kişi. 1.5 metreden aşağı mesafemiz olmayacaktı hani?

'OYUNCULARIN ÖPÜŞMESİNE MANİ OLABİLİRMİSİN?İMKANI YOK'

Oyuncuların öpüşmesine mani olabilir misiniz? İmkanı yok. Hepimizin hayatı tehlikede. Bu maç olmasa evde değil misiniz? Ertelense, tüm futbolcuları evlerine yollasak, ekibi evlerine yollasak kimsenin bir günahı olmayacak. Ama bir tanemizden bir şey çıkarsa, hepimiz karantinaya gideceğiz. Top toplayıcı çocuklar bile. Florya’nın her tarafını dezenfekte ettik. Antrenman sonrası cuma günü herkes evine gittikten sonra. Oyuncular idmanda soyunmak istemediler, tekrar dezenfekte ettik. Yapabileceğimiz her şeyi yapıyoruz ama söylenen ile eylem çok örtüşmüyor. Bizde bin kişi olsa, 9 maç, 9-10 bin kişi. 10 bin kişiyi hangi bilimsel yaklaşım ve tedbirle oynatıyorsunuz? Benim söylemek istediğim bu. Yoksa, karar alınmışsa, bizim muhatabımız TFF."

'HEPİMİZ PARANOYAK OLDUK'

Deneyimli isimlere kulak verilmesi gerektiğini kaydeden Terim, "Bana federasyon soracak. Problem burada. Ben değil, birkaç tecrübeli arkadaşıma da soracak. Kulüpler Birliği toplantısında bu gündeme gelecek. Futbolcular derneği sizce ne yapmalıydı? Şimdiye kadar çoktan toplanıp biz oynamıyoruz demeliydi. Antrenörler birliği hiçbir şey diyemez, dememiştir. İki satır kınama, hakemler birliği çıkıp da bir şey diyemez, diyemezler. Sendika olmadıkları sürece bu durumda kalacaklar. Futbolun ana unsurlarını devreye almazsanız, alacağınız kararlarda net olamazsınız. Hiçbir para, tecrübeyi satın almaz, yerine geçmez. İki hafta sonra milli takım arası yok mu? Milli takım arasına kadar erteleseydiniz, milli takım arasında baktınız vakalar bitti, bu arada oynardık. Benim çocuklarımın canı, neden önemli değil ya. Böyle bir şey yok. Ben bunu kendi adıma konuşmadım. Ben bunu Türk futbolu adına söylüyorum. Biz ülke olarak her yerde beraber olabiliyoruz, burada niye olmayalım ya? Böyle bir şey yok. Biz Süper Lig’de oynuyoruz, imkanlarımız çok iyi. Bende hem kaseti, hem raporu var. 2’nci Lig, 3’üncü Lig, BAL, Allah onlara yardım etsin. BAL’ı düşünemiyorum. İstediğinizi şampiyon ilan edelim, oynamayalım kardeşim birilerine zor gelecekse. Nedir bu, ben bunu anlamadım ki? Paranoya yapan bir adam da değilim, komplo teorileri de üretmem. Ama hepimiz paranoyak olduk. Zaten biz alışkınız, her sene bir zorluğa. Zorlaştırmaya alışkınız, seviyeler yükseliyor ya. Ama mantık olarak, bana göre şu ana kadar olmalıydı. Hiç bu kadar kısır bir hafta geçirdi mi Türkiye Ligi. Seyirci olsa böyle olmaz. Maalesef, üzülerek söylüyorum, şu ana kadar da tek kimseden ses çıkmadı. Bundan sonra da pek çıkacağını zannetmiyorum" diye konuştu.

'HER TARAFTAN KARANTİNAYA GİDERİZ'

Başkanla devamlı istişare halinde olduklarını belirten Fatih Terim, "Galatasaray Kulübü olarak, başkanla devamlı istişare halindeyiz. Basit bir örnek vereyim. İlk antrenmanımız çarşamba günü. İki gün izin verdim. Hiç böyle izin vermedim. Çünkü oyuncuların psikolojileri bozuk. Bu böyle devam ettiği sürece, en sıkıntılı biziz. Şu salonda şu anda 67 kişi var. Çok da yakınsınız. Bir grup var, ya bize bir şey olmaz. Herhalde biz onlardanız. Bir grup var panikçi. O da kötü. Ama işte buyurun. Söylemimizle eylemimiz arasında çok büyük farklar var. İnşallah, futbol aleminde bir şey çıkmaz. Çıkarsa her taraftan karantinaya gideriz. Böyle bu iş. Maalesef" dedi. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar