Sendikal mücadele verdiği için işten atılan Termokar işçilerinin direnişi devam ediyor

Sendikal mücadele verdiği için işten atılan Termokar işçilerinin direnişi devam ediyor
Termokar işçileri, iş verenin, işçilerin sendikal örgütlenmelerine karşı hukuksuz girişimleri nedeniyle direnişe geçti . ATİK, enternasyonal dayanışmayı geliştirme çağrısı yaptı.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu Termokar Isıtma, Soğutma ve Klima Sistemleri A.Ş. işçileri 4 yıldır sendikal hakları için mücadele ediyor. İşçiler iş verenin hukuksuzca işçilerin sendika örgütlenmesini engelleme çabalarına karşı fabrika önünde direnişe geçti.

Termokar işçileri, 4 yıl önce Birleşik Metal İş sendikasında örgütlendi, iş veren tarafından işçiler hukuksuz ve keyfi baskıyla maruz kaldı. Bu süre zarfından işveren pandemiyi de bahane ederek yaklaşık 150 işçiyi işten çıkardı. Son olarak da sendikal örgütlenmeye öncülük yapan 4 işçi ihbar ve kıdem tazminat hakkı verilmeden işten atıldı. İşten atılan işçiler 30 Haziran tarihinden itibaren fabrika önünde çadır kurarak direnişe geçti.

Birleşil Metal-İş, yaptığı açıklamada, "İşveren açıkça sendikamızın iç örgütlülüğünü ve üyelerin iradesini kırmaya çalışmaktadır. Ancak unutmamalıdır ki Termokar işçileri 4 yıldır pes etmemiş, sendika hakları için mücadeleyi sürdürmüştür ve yine sürdürecektir. Termokar’da hukuksuz uygulamalara son verilmeli, işçilerin sendika hakkı tanınmalıdır" dedi.

     

Fabrika önünde devam eden işçi direnişi için Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK), Termokar işçilerinin direnişinin başarıyla sonuçlanması için enternasyonal dayanışmayı geliştirme çağrısı yaptı.

ATİK, Termokar ürettikleri ısıtma, soğutma ve klima sistemlerini birçok ülkeye pazarlandığını belirterek, "Almanya, Yunanistan, Fransa, İtalya, İsveç, İngiltere, Polonya, Ukrayna, Çekya gibi ülkelerdeki birçok şirketin de aynı zamanda tedarikçisidir. Özellikle söz konusu olan ülkelerdeki sendikaların Türkiye’deki Termokar işçilerinin direnişini sahiplenmesi ve enternasyonal dayanışma sunması çok önemlidir. Bu ülkelerdeki sendikaları acilen bu görevlerini yerine getirmeye çağırıyoruz" denildi.

Birleşik Metal-İş sendikasında örgütlenerek mücadele eden Termokar işçileri, iş verenin tüm baskılarına karşın pes etmeyerek mücadelelerini devam ettirdiğine değinen açıklamada, ATİK olarak, "Termokar işçilerinin direnişinin başarıyla sonuçlanması için enternasyonal dayanışmayı geliştirmeye çağırıyoruz. Termokar’da hukuksuz uygulamalara son verilip, işçilerin sendika hakkı tanınana kadar tüm sendikaları dayanışmaya çağırıyoruz. Termokar’da direnen işçi kardeşlerimizin kazanımı, tüm işçi sınıfının kazanımı olacaktır" ifadelerini kullanıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar