Tesla, Bitcoin varlıklarının yüzde 75'ini sattı

Tesla, Bitcoin varlıklarının yüzde 75'ini sattı
Elon Msuk, yüzde 75'lik Bitcoin satışını doğruladı ve 'Bu ortamda nakit pozisyonumuzu maksimize etmek bizim için önemliydi' dedi.

Elon Musk'ın CEO'su olduğu Tesla, yaklaşık 2 milyar dolarlık Bitcoin varlığının yüzde 75'ini sattığını açıkladı. Musk ise "Bitcoin’lerimizin bir kısmını, Çin’deki karantinaların yarattığı belirsizlikten dolayı sattık. Bu ortamda nakit pozisyonumuzu maksimize etmek bizim için önemliydi" dedi.

Hürriyet'in aktardığı habere göre, Tesla ikinci çeyrek verilerini paylaştı ve 936 milyon dolarlık dijital varlık satışının gerçekleştirildiğini kaydetti.. Tesla aralık ayında, ABD’nin sermaye piyasası otoritesi olan SEC’e 1.99 milyar dolarlık Bitcoin’i olduğunu iletmişti.

Tesla’nın elinde bulunan dijital varlıkları satmasından sonra son bilançoda 218 milyon dolarlık dijital varlığı olduğunu belirtti. Böylece Tesla elindeki Bitcoinlerin yüzde 75’ini satmış oldu.

ELON MUSK DOĞRULADI

Elon Musk, geçtiğimiz Mayıs ayında Bitcoin alımlarını durdurduklarını ifade etmiş ve Bitcoin’deki düşüşe katkı sağlamıştı.

Bilançonun duyurulmasının ardından Musk satışa ilişkin olarak "Bitcoinlerimizin bir kısmını, Çin’deki karantinaların yarattığı belirsizlikten dolayı sattık. Bu ortamda nakit pozisyonumuzu maksimize etmek bizim için önemliydi" dedi.

Öne Çıkanlar