Teslim olurken öldürüldüğü iddia edilen askerin babası: Bilgi vermiyorlar

Teslim olurken öldürüldüğü iddia edilen askerin babası: Bilgi vermiyorlar
Zap bölgesinde PKK'lilere teslim olurken silah arkadaşları tarafından öldürüldüğü iddia edilen paralı asker Sezai Güngör'ün babası Sıtkı Güngör, kendilerine bilgi verilmediğini söyledi.

Fırat Haber Ajansı'nın (ANF) bugün geçtiği bir habere göre, Irak Federe Kürdistan Bölgesi'nde bulunan Zap bölgesinde yaşanan çatışmalar sırasında PKK'lilere teslim olmak isteyen Sezai Güngör adlı asker silah arkadaşları tarafından vurularak öldürüldüğü iddia edildi. Haberde, yaşamını yitiren Güngör'e ait kimlik, askeri teçhizat ve kimi belgelerin fotoğraflarına yer verildi. 

29 Mart 1993 yılında Van'ın Gürpınar ilçesinde doğan Sezai Güngör'ün durumuna ilişkin şu ana kadar yetkili kurumlardan herhangi bir açıklama yapılmadı. Milli Savunma Bakanlığı'nın yaşamını yitiren askerin listesinde de Sezai Güngör'e dair herhangi bir bilgi bulunmuyor.  

KOMUTAN: ARAŞTIRIYORUZ

Konuya ilişkin Mezopotamya Ajansı’ndan (MA) Semra Turan’a konuşan Sezai Güngör’ün babası Sıtkı Güngör, haber üzerine ulaştıkları askeri yetkililerin olayı araştırdıklarını belirttiklerini söyledi. Baba Güngör, "Daha dün komutanıyla görüştüm. Kendilerine teslim olmadığını söyledi. Ancak oğlum 2 Eylül'de Van'dan bölüğüne teslim olacağını söyleyerek, bizden ayrıldı. En son 4 Eylül'de telefonla beni arayarak, 'Baba ben Burdur'dayım teslim olamaya gidiyorum. Katar'a gitme ihtimalim var. Bundan sonra görüşmeyebiliriz' dedi. En son yaptığımız görüşme buydu. Ancak komutanı 3 gün önce beni aradı. 'Sezai'nin kullandığı başka bir numara var mı?' diye sordu. En son beni aradığı numarayı gönderdim. Bugünkü iddialara ilişkin Burdur'daki komutanıyla görüştüm. Araştırdıklarını söylediler" diye aktardı. 

BURDUR'DA GÖREV YAPIYORDU  

Oğlunun 7 yıldır Suriye ve Irak'ın çeşitli bölgelerinde paralı askerlik yaptığını söyleyen baba Güngör, "Bir ay önce Burdur'a gönderilmişti. Burada yaşadığı bel ağrıları ve psikolojik sorunlarından dolayı dinlenmek için rapor alarak eve geldi. Yaklaşık 20 gün birlikte zaman geçirdik. Bu sırada Van'a giderek ağabeylerimi ziyaret ettik. 2 Eylül'de sağlık sorunları olmasına rağmen tekrar gidip askerlik yapacağını söyledi. Komutanı da sürekli arıyordu. Biz de bundan kaynaklı gitmesine izin verdik" dedi.

'HARCADILAR'

Baba Güngör, oğlunun silah arkadaşları tarafından öldürüldüğüne dair sorumuzu, "Bilmiyorum ki. O da olabilir. 7 yıldır vatani görevi için oğlumu feda ettik. Şuan neden bize bilgi verilmiyor? Oğlumun akıbetiyle ilgili bilgi almaya hakkım var. Eğer arkadaşlarının öldürüldüğü iddiası doğruysa oğlumu harcadılar. Ben öyle tahmin ediyorum. En son geldiğinde yaşadığı sağlık sorunlarından kaynaklı gitmesini istemiyordum" şeklinde yanıtladı. 

Annesinin yaşamını yitirmesi üzerine oğlunun askere gittiğini ifade eden Güngör, "Sağlık ve psikolojik sorunlarının hepsi askerde oldu. Daha önce oğlum öyle değildi. Askere gittiğinden beri bize hiç bir şeyini anlatmadı. Son geldiğinde bir derdi sıkıntısı olduğunu hissediyordum. Anlatması için çok ısrar ettim ama anlatmadı. Askere gitmemesi için de çok çabaladım. Ama gitti" diye kaydetti.  

'PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM'

Baba Güngör, oğlunun akıbetine ilişkin kaygılarını paylaşarak, "Oğlumun bulunması için Genelkurmay Başkanlığı'na kadar gideceğim. Bu iddiaların netleşmesi için olayın peşini bırakmayacağım. Oğlumun akıbeti hakkında yetkililerden bilgi almak istiyorum" diye konuştu. 

Öne Çıkanlar