Texas'ta silahlı saldırı; 5 ölü, 21 yaralı

Texas'ta silahlı saldırı; 5 ölü, 21 yaralı
ABD'nin Teksas eyaletinde meydana gelen silahlı saldırılarda 5 kişi yaşamını yitirdi, 21 kişi yaralandı.

ABD'nin Teksas eyaleti bir ayda düzenlenen ikinci silahlı saldırıyla sarsıldı. Saldırganın etrafa rastgele ateş açması sonucu en az 5 kişi hayatını kaybetti. 21 kişi yaralandı. 30'lu yaşlarındaki saldırgan polis tarafından vuruldu.

Saldırgan Midland ve Odessa kentlerinin arasındaki bölgede yer alan bir alışveriş merkezi civarında aracın içinden etrafa rastgele ateş açtı. Saldırıda 5 kişi yaşamını yitirirken, 21 kişi de yaralandı.

Olay yerine çok sayıda ilkyardım ve polis ekibi sevk edildi.

Saldırganın olay öncesinde trafik kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle kendisini durduran polise tüfekle ateş açarak kaçtığı, daha sonra saldırıyı düzenlediği belirtiliyor.

30'lu yaşlarında beyaz bir erkek olduğu belirtilen saldırganın, saldırıyı kaçırdığı bir posta aracıyla gerçekleştirdiği öğrenildi.

Silahlı saldırgan bir sinema salonu dışında polisle girdiği çatışmada vurularak öldürüldü.

5 kişiyi öldüren saldırganın kimliğine dair bir açıklama henüz yapılmadı.

ABD Başkanı Donald Trump Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Adalet Bakanı William Barr'ın kendisini bilgilendirdiğini belirtti.

FBI'ın ve güvenlik güçlerinin olayla yakından ilgilendiğini, gelişmeleri yakından takip edeceğini ifade etti.

Saldırıyla ilgili olarak yerel halka güvenli yerlerde kalmaları çağrısı yapan polis, Texas Permian Basin Üniversitesinin de geçici olarak kapatıldığını bildirdi.

ABD'nin Teksas eyaletindeki El Paso kentinde 3 Ağustos'ta bir alışveriş merkezine silahlı saldırı düzenlenmiş, 22 kişi hayatını kaybetmişti.

Öne Çıkanlar