ABD'de silahlı saldırı sonucu 21 kişinin öldüğü okul yıkılacak

ABD'de silahlı saldırı sonucu 21 kişinin öldüğü okul yıkılacak
ABD’de 19 öğrenci ve iki öğretmenin öldürüldüğü yıkım kararı alınan Robb İlkokulu'nda 600'e yakın öğrenci bulunuyor.

Foto: ABC / Robb İlkokulu önüne saldırıda ölen çocuklar ve öğretmenler için bırakılan çiçek ve oyunclar


ABD'nin Texas eyaletindeki Uvalde şehrinde 19 öğrenci ve iki öğretmenin öldürüldüğü silahlı saldırının düzenlendiği okulun yıkılacağı açıklandı. Kararı belediye meclisi toplantısında açıklayan Uvalde Belediye Başkanı Don McLaughlin, okulun ne zaman yıkılacağına dair ise bilgi vermedi.

McLaughlin, "Anladığım kadarıyla, ki bunu müfettişle de konuştum, okul yıkılacak. Öğrencilerden ya da öğretmenlerden bu binaya geri dönmelerini asla isteyemezsiniz" dedi.

Saldırıya uğrayan Robb İlkokulu'nda ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıflarda okuyan 600'e yakın öğrenci bulunuyor.

BBC’nin haberine göre yerel basına konuşan Eyalet Senatörü Roland Gutierrez, ABD Başkanı Joe Biden'ın okulun yıkılmasını önerdiğini söyledi.

YIKIM KARARI DAHA ÖNCE DE UYGULANMIŞTI

Daha önce de Connecticut'ta silahlı saldırının düzenlendiği Sandy Hook İlkokulu da yıkılmıştı. 2012 yılında gerçekleştirilen saldırıda altı ve yedi yaşlarında 20 öğrenci ve 6 personel vurulmuştu. Aynı araziye yeni bir okul inşa edilmişti.

Eyaletin kamu güvenliği şefi, dün yaptığı açıklamada, saldırganı binaya girmesinin ardından üç dakika içerisinde durdurabilecek kadar polisin orada bulunduğunu ancak polisin bir saatten fazla bir süre sınıfların dışında beklediğini iddia etti. Polisin tavrının "aptalca bir başarısızlık" olduğunu savunan Steven McCraw, olay yerinde bulunan amiri, polis memurlarının hayatlarını çocuklarınkinden üstün tutmakla suçladı.

Öne Çıkanlar