TFF masalı ve sezonun özeti kol hareketi!

Tamam. 3 takım düşecekti, pandemi kurbanı olarak düşürülmedi. İyi de çıkanların yanı sıra 3 takım da son anda çıkamadı. ‘Biz de pandemi kurbanıyız’ derlerse haksızlar mı?

Adı ‘Süper’ olan olan ligin kupa finalini beklerken gün içinde sürpriz bir gelişme yaşandı ve ligden düşme kaldırıldı…
Kupa finali çıktı taça!
Pandemi öncesine dönersek…
Ligin başlaması sakıncalı diye düşünenler çoğunluktayken TFF’nin eski Fenerbahçeli başkanı Nihat Özdemir ‘Problem yok. Corona’ya yakalanan olursa sakat olarak değerlendirilir. Hatta ligin son 1-2 haftasını seyircili bile oynayabiliriz’ dedi. Bu bir rüya oldu!
Yani pandemi sürecinde lig şüphelerle başladı. Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe derken bir çok kulüpten ‘positif’ vakaları duyulurken, sezon bitiminde Kayserispor cephesinden ‘Lig sıkıntı yaşamasın diye corona vakalarını açıklamadık’ diyen bile oldu.
Yani ciddi bir risk alınarak, bilinen bilinmeyen birçok corona vakasıyla lig tamamlandı.
Lig bitti, kupa finalinin oynanacağı gün bir açıklama: Düşme yok!
Alt liglerde de yok… Hatta yeni yabancı kuralı da bir yıl ötelendi…
Adama sormazlar mı, bu kadar söz, bu kadar çalışma niyeydi? Bunca hava kimeydi?
Böyle bir federasyon yönetimini herhalde kimse tahmin bile edemezdi…
Şimdi akıllarda onca soru kaldı geriye…
Sayın Nihat bey bu kadar iddialı konuşurken bu kararı ne kadar da kolay aldı! 
O zaman akıllara bazı olasılıkların gelmesi de gayet doğal… 
Örneğin futbolun Katar cephesi… 3 takım lige gelirken 3 takım daha kümede kaldı, yani 3 şehrin daha taraftarının kutu alma durumu ortaya çıktı. Daha çok maç oynanacak. Bu da daha çok yayın, daha çok reklam, daha çok gelir demek…
Derlerse ki ‘Giderler arttı, daha fazla maç yayınlayacağız’ falan… İşte bunu çocuklara masal olarak dile getirsinler…
Ankaragücü başta, çok takım devre arası onca transfer yaptı… Boşunaymış, harcadıkları paralara yansınlar…
Kayserispor - Trabzonspor maçında büyük tartışmalı kararlar vardı Kayserispor aleyhine, Kayseri cephesinin gıkı çıkmadı. O zaman insan ister istemez düşünüyor, ‘Nasıl olsa düşme olmayacak, rahat olun’ denip denmediğini…
3 takım lige geldi. Tamam. 3 takım düşecekti, pandemi kurbanı olarak düşürülmedi. İyi de çıkanların yanı sıra 3 takım da son anda çıkamadı. ‘Biz de pandemi kurbanıyız’ derlerse haksızlar mı?
Tüm ligler bu kararla farklı boyuta gelirken, onca para harcayan kulüplerin zararı ne olacak? Bu kulüpler harcadıkları para sonrası bu TFF’ye bundan sonra nasıl güvenecekler?
Başta yabancı kararı olmak üzere… Bu kadar iddialı konuşan Nihat Özdemir ve ekibinin bundan sonra hangi kararına kim ne kadar güvenecek? Bunca hafta risk altında niye oynandı? 
Tarihte bundan daha tutarsız bir TFF yönetimi oldu mu?
Ahmet Ağaoğlu’nun ‘Konyaspor düşmeye oynamasa, belki bizi yenemeyecekti ve şampiyon olacaktık. Hakkımızı arayacağız’ deyiverdi.
Bunun gibi her kulüpten ‘Öyle olsa böyle olurdu’ açıklamalarının artık sonu gelmez…
Bir de gelelim yurt dışı olayına…
Corona sonrası ülkeler ya maçları oynatıp sonuca vardılar, ya da ligleri bulunan noktada tescil edip riske girmediler… Yani Türkiye gibi oynatıp sonra ‘Boşuna oynadınız, düşme falan yok yok’ diyen komedi bir durum kimsede olmadı…
Şu bir gerçek ki futbolun ileri ülkeleri bile Türkiye’de alınan kararları yorumlamakta zorlanıyorlar… 
Bu komedi sezon kupa finaliyle sona erdi… Siyasetle içice yaşayan futbolun ligde bir diğer akrabaya yenik düşen takımı Trabzonpor ile bir bakanın kardeşinin yönettiği bir diğer temsilcisi Alanyaspor karşı karşıya geldi. 
Bu ‘dev’ buluşma öncesi yaşanan bir gelişme notlarımız arasında bulunsun… Şöyle ki… Lig şampiyonu Başakşehir, kutlamalar sırasında Fatih Terim Stadyumu’na Tayyip Erdoğan’ın dev formasını asarak teşekkür etti. Ancak şampiyonlukta yarıştığı Trabzonspor’un destekçilerinden bir gazetenin Başakşehir aleyhine attığı manşetler de unutulmazlar arasına girdi. İlginç olan, o manşetleri atan yayın kuruluşunun yöneticisinin, Başkan Erdoğan’ın damadının kardeşinin olması… Böylesine içice karışık ilişkiler arasında oynanan finalde lig mağduru Trabzonspor teselliyi kupada buldu…
Şimdi bu 2 takım Süper Kupa finalinde karşı karşıya gelecekler. Hem de Türk futbolunun yeni söz sahibi Katarlıların ülkesinde. TFF Başkanı Nihat Özdemir bu müjdeyi verdi vermesine de… Başakşehir ve Trabzonspor taraftarlarının bu finale nasıl gidecekleri ayrı merak konusu!
Bu arada… Yayıncı kuruluş maç boyunca finali allayıp pullarken sponsor bankayı yere göğe koyamadı. Meğer ne hizmetleri olmuş bu sponsorun ve bu kupa ne farklı boyutlardaymış haberimiz yokmuş derken Trabzonspor’un 2. golü geldi. Yayıncı kuruluş, aleni yandaşı olduğu kulübün başkanını gösteriverdi. Ve o başkan, Ahmet Ağaoğlu, kolunu bilinen malum hareketle kaldırıverdi. Lig maçında sahaya dalıp Alanyalıları dövmeye kalkan Ağaoğlu, bir anlamda intikam alırcasına heyecanlıydı o hareketi yaparken…
Aldığı intikamı meşhur ‘Cavcav Başkan hareketi’ ile süsleyiverdi!
O kol hareketi var ya.. Aslında o hareket bu sezon Türk futbolunun yaşadıklarının  bir özeti oldu…
Herkese geçmiş olsun…
Transfer döneminde güzel rüyalara…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Deniz Derinsu Arşivi