TGC, Muharrem Sarıkaya’yı Onur Kurulu’na sevk etti

TGC, Muharrem Sarıkaya’yı Onur Kurulu’na sevk etti
Muharrem Sarıkaya hakkında soruşturması açılmasına, savunmasının istenmesine, savunması alındıktan sonra Onur Kurulu’na sevk edilmesine oy birliği ile karar verildi.

İstanbul-Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu 20 Aralık 2021 günü yaptığı toplantıda 1537 sicil numaralı üyesi Muharrem Sarıkaya’nın meslektaşına şiddet uygulamasını değerlendirdi.

Toplantıda Muharrem Sarıkaya’nın meslektaşı İhlas Haber Ajansı kameramanı Ahmet Demir’e hakaret etmesini, şiddet uygulamasını TGC Tüzüğü’ne, Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne, meslek onur ve saygınlığına aykırı buldu.

Bu nedenlerle hakkında disiplin soruşturması açılmasına, savunmasının istenmesine, savunması alındıktan sonra Onur Kurulu’na sevk edilmesine oy birliği ile karar verdi.

GÖREVİNDEN AYRILMIŞTI

Muharrem Sarıkaya, Fatma Şahin’le Gaziantep’in kurtuluşunun yıl dönümü nedeniyle HaberTürk kanalında bir canlı yayın gerçekleştirmiş; Sarıkaya İHA muhabiri Ahmet Demir’e tokat atmıştı. Tokatın ardından yayın devam etmiş, Şahin tepkisiz kalmıştı. Sosyal medyada büyük tepkiye yol açan Sarıkaya olayla ilgili ‘mazeretsiz özür dilediğini’ ifade ederken; Şahin ise Sarıkaya’nın yaptığının yanlış olduğunu belirtmişti. Muhabir Ahmet Demir ise, Sarıkaya’nın özrünü kabul etmeyerek dava açacağını açıkladı. Sarıkaya daha sonra HaberTürk’teki görevinden ayrılmıştı.

Öne Çıkanlar