THY'den pandemide ertelenen biletler için iki koşul: Son kullanım tarihi olan sürede kullan yada fark öde

THY'den pandemide ertelenen biletler için iki koşul: Son kullanım tarihi olan sürede kullan yada fark öde
THY, 2019’da alınan biletlerin 31 Mart’a dek kullanılmasını istedi. Bunun haricinde biletlerin fark ödenerek 31 Mayıs’a dek kullanılabileceği belirtildi.

Fotoğraf: AA


2019 yılında yurtdışına bilet alan yurttaşlar covid-19 tedbirleri kapsamında seyahatler yasaklanınca biletleri kullanamadı. Türk Hava Yolları (THY), daha önce bilet alan ancak pandemi nedeniyle kullanamayan yolcularına iki şart sundu: Yolcular ya biletlerini son kullanım tarihine kadar kullanacaklar ya da son kullanım tarihinden sonraki iki aya kadar fark ödeyerek uçuşlarını gerçekleştirecekler. Yurttaş, "Kısıtlamalar olduğu için biletleri kullanamadık. Bu yaz kullanmayı planlıyorduk ancak THY kabul etmiyor. Bilet paraları da iade edilmiyorlar" dedi.  

THY, 2019’DA ALINAN BİLETLERİN 31 MART’A DEK KULLANILMASINI İSTEDİ

Cumhuriyet’te yer alan haberde pandemi sürecinde uygulanan seyahat kısıtlamaları nedeniyle THY tarafından oluşturulan açık biletlere ilişkin süreç şöyle gelişti:

Yurttaşlar, THY’den 2019’da yurtdışı için bilet aldı. Ancak Covid-19 hayatımıza girince uçuşlar durdurulup seyahat kısıtlamaları gelince biletler kullanılamadı. 2020 kapanmayla geçti, 2021’de de pandeminin etkileri sürdü. Ülkeler, yurtdışından gelecek olanlara sınırlama getirdi. Seyahatlerde yine kısıtlamalar oldu. Bu nedenle biletler yine kullanılamadı. Bu yıl ile birlikte dünya genelinde koronavirüs önlemleri de gevşetildi. Yurttaşlar da beklemedeki biletlerini bu yaz kullanmaya hazırlanıyorlardı ki bu da olamadı.

THY, 2019’da alınan biletlerin 31 Mart’a dek kullanılmasını istedi. Bunun haricinde biletlerin fark ödenerek 31 Mayıs’a dek kullanılabileceği belirtildi. Ancak bilet fiyatları şu anda çok yükselmiş durumda. Fiyatlar 2019’da alınan biletin neredeyse üç katına çıktı. THY, 31 Mayıs’a kadar biletlerin kullanılmaması halinde iptal edileceğini de bildirdi. THY, mevzuatın bu şekilde olduğunu, biletin kesildiği dönemdeki kuralların uygulandığını savunarak kullanım süresine dikkat çekiyor. Bu tarihlere kadar kullanılması gerektiğini savunuyor.

‘THY KABUL ETMİYOR’

Yurttaşlar ise tepkilerini şöyle dile getiriyor:

"THY, pandemi nedeniyle mağdur olanları affetmedi. Kısıtlamalar olduğu için biletleri kullanamadık. Bu yaz kullanmayı planlıyorduk ancak THY kabul etmiyor. Bilet paraları da iade edilmiyor. 31 Mayıs’a kadar farkını ödeyip kullanmamamız halinde biletlerin iptal edileceğini söylüyorlar. Sorun bizden kaynaklanmadı. THY’nin bunu göz önünde bulundurması gerekirdi."

Yurttaşlar, yaz aylarında yolcu trafiğinin artacağına, THY’nin o zamana kadar daha önceden alınmış biletleri kullandırmak istediği için bu yolu izlediğine dikkat çekiyor.

Öne Çıkanlar