'Tıbbi mücadele yetmiyor diyen Sağlık Bakanlığı, toplumdaki virüs algısını ölçme kararı aldı'

'Tıbbi mücadele yetmiyor diyen Sağlık Bakanlığı, toplumdaki virüs algısını ölçme kararı aldı'
Türkiye’de vaka artışı sürerken, Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Toplum Bilimleri Kurulu toplantısında toplumdaki virüs algısının ölçüleceği kararı alındığı iddia edildi.

Türkiye’de ilk vakanın görüldüğü 11 Mart’tan itibaren verdiği Coronavirus (Covid-19) ile mücadelesinde, tıbbi mücadelenin yeterli olmadığı belirtilerek, toplumdaki virüs algısının ölçülerek yeni bir aşamaya geçileceği iddia edildi. Özellikle toplumda virüsün bir komplo teorisi olduğuna inananlara ve kurallara uymayanlara yönelik çalışma yürütüleceği ileri sürüldü.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Toplum Bilimleri Kurulu, önceki gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında üçüncü toplantısını gerçekleştirdi. İddiaya göre toplantıda Coronavirus salgınında sosyoloji, iletişim, psikoloji, din sosyolojisi, istatistik gibi alanlarda yapılacak çalışmalar ele alındı. Toplantıda ayrıca YKS’ye girecek öğrencilerin psikolojisi, alınabilecek ek tedbirler, Kurban Bayramı’na yönelik uyarı ve önlemler, normalleşme sürecinde gençlere verilebilecek mesajlar ve dezenformasyonla mücadele gibi konuların masaya yatırıldı ifade edildi.

‘TIBBİ MÜCADELE YETERLİ OLMUYOR’

İddiaya göre toplantıda Coronavirusle mücadelede sadece tıbbi mücadelenin yeterli olmayacağı, bu sebeple toplumdaki psikolojinin ve sosyolojinin de yönetilmesi için atılacak adımların belirlendiği ileri sürüldü. Bu amaçla öncelikli olarak toplumdaki Coronavirus algısının ölçülmesi kararlaştırıldı.

Toplumun virüse bakışı, kurallara uyumda yaşanan problemlerin nereden kaynaklandığı ve bu problemlerin giderilmesi için verilecek mesajların değerlendirildiği kaydedildi. Toplum Bilim Kurulunda alınan kararlara göre özellikle virüsün bir komplo teorisi olduğunu düşünenler ve kurallara uymayanlara yönelik çalışmalar yapılacağı iddia edildi. Ayrıca, bazı kişilerin virüs konusunda toplumu yanlış yönlendirmesine karşı mücadele edileceği ve bilgi kirliliğinin önlenmesine yönelik bir iletişim birimi kurulmasının kararlaştırıldığı ileri sürüldü.

Öne Çıkanlar