TikTok'ta maksimum video süresi 10 dk oldu

TikTok'ta maksimum video süresi 10 dk oldu
Popüler sosyal medya uygulamalarından olan TikTok, yayınlanan video uzunluğunu 10 dakikaya çıkardıklarını duyurdu.

Dünyaca kullanılan sosyal medya uygulaması TikTok, temmuz ayında video süresini 3 dakikaya uzatmıştı. Bugün yapılan duyuru ile şirket, TikTok’ta yayınlanan videoların uzunluğunu 10 dakikaya çıkardıklarını duyurdu.

TikTok, popüler kılan Vine-vari kısa video formatını kullanıyor oluşuydu. Ancak şirketin son zamanlarda farklı bir seyir izlediği görülüyor.

TikTok artık bir kısa video platformu değil. Bugün yaptığı duyuruyla şirket, platformda yayınlanan videoların süre limitini 10 dakikaya çıkarıyor. TikTok platforma daha uzun video yüklemeyi uzun yıllardır test ediyordu.

YOUTUBE'A RAKİP Mİ OLACAK?

Webtekno'da yer alan sosyal medya danışmanları ve analistlerine göre TikTok, YouTube’a rakip olmayı planlıyor. Özellikle Çin’de fazlasıyla kullanılmasından ve Çin’in kendine ait platformlarıyla bilinmesinden ötürü TikTok, YouTube’un yerini almaya çalışabilir.

TikTok’un şirket sözcüsünün konuya dair açıklaması ise şöyle:

"Topluluğumuza değer katmanın ve TikTok deneyimini zenginleştirmenin her zaman yeni yollarını arıyoruz. Geçen yıl, topluluğumuza TikTok'ta eğlenmek ve oluşturmak için daha fazla zaman vererek daha uzun videolar çekme imkânı sunduk. Bugün ise dünyanın dört bir yanındaki içerik üreticilerimize daha da yaratıcı olanaklar sunacağını umduğumuz 10 dakikaya kadar olan videoları yükleme özelliğini kullanıma sunmaya başlamaktan heyecan duyuyoruz."

Öne Çıkanlar