Time, Biden ve Harris'i 'Yılın Kişisi' seçti

Time, Biden ve Harris'i 'Yılın Kişisi' seçti
Dergi, bu yıl ABD'nin seçilmiş başkanı Biden ve yardımcısı Harris'i 'Yılın Kişisi' seçti. İkili için 'Birlikte tek bir bilette restorasyon ve yenilenme imkanı sundular' denildi.

ABD'de haftalık yayın yapan Time dergisinin 1927'den beri her yıl geleneksel olarak açıkladığı 'Yılın Kişisi' unvanı bu yıl ülkenin seçilmiş başkanı Joe Biden ve yardımcısı olarak seçtiği Kamala Harris oldu.

'Yılın Kişisi'ni seçmenin halihazırda zor olduğu ama bu yıl bu kararın her zamankinden daha zor alındığını belirtilen açıklamada "Tahminler bizi yanıltabilir ama tarihçiler 2020'ye birçok açıdan kritik bir dönüm noktası olarak bakacak gibi duruyor" ifadesi kullanıldı.



Derginin baş editörü Edward Felsenthal tarafından kaleme alınan yazıda 'Amerikan hikayesini değiştirdikleri, empatinin gücünün daha büyük olduğunu gösterdikleri ve zor günlerden geçen dünyada ortak bir iyileşme vizyonu paylaştıkları için' ödülün ikiliye verildiği belirtildi.

'Amerika'nın tarihini değiştirmek' başlıklı yazıda 78 yaşındaki Biden ve 58 yaşındaki Harris'in portrelerine yer verildi, "Birlikte tek bir bilette restorasyon ve yenilenme imkanı sundular. Amerikalılar da sattıkları bu şeyi aldı" ifadesi kullanıldı.

Franklin D. Roosvelt'ten bu yana her seçilmiş ABD Başkanı'nın kendi dönemi içinde 'Yılın Kişisi' seçildiğini ifade eden Editör Felsenthal, bu yıl ilk kez bir başkan yardımcısının da eklendiğini belirtti.

Biden, 3 Kasım'daki başkanlık seçiminde ABD tarihinin en fazla oy alan başkan adayı olmuştu.

Harris de ABD tarihinin ilk kadın, siyah ve Asya kökenli başkan yardımcısı olarak tarihe geçmişti.

YILIN SPORCUSU LEBRON JAMES

Öte yandan Time dergisi dün Los Angeles Lakes yıldızı LeBron James'i 'Yılın Sporcusu' seçti. Hazırlanan profilde de siyah hakları ve seçimde oy vermeye teşvik için yaptıkları anlatılan James, "Artık yalnızca o saygın sporumuzu yaptığımız günler geride kaldı. Ben buralarda olduğum sürece bu böyle olacak. Umarım ben olmasam bile yeterince sporcuya bu konuda ilham vermişimdir, bu miras devam edecek" dedi.

EĞLENCE DÜNYASINDA YILIN KİŞİSİ: BTS

Güney Koreli Grammy adayı grup BTS de 'eğlence dünyasında yılın kişisi' (entertainer) seçildi. Dergi 2018'de BTS'i 'Gelecek Neslin Liderleri'nden biri olarak kapağına taşımış, 2019'da da 'internetin en etkili isimler' arasında göstermişti. BTS için hazırlanan yazıda gruptan "BTS yalnızca müzik listelerindeki en büyük K-Pop sanatçısı değil. Dünyanın en büyük grubu haline geldiler. Nokta" diye bahsedildi. Grubun lideri RM "Saygı kazandığımızdan pek emin değiliz ama şundan eminiz ki insanlar artık 'Tamam, bu bir tür sendrom ya da fenomen değil' diyor" ifadelerini kullandı.

 

Öne Çıkanlar