TİP Diyarbakır İl Örgütü, Kürtlere yönelik ırkçı saldırılara ilişkin açıklama yaptı

TİP Diyarbakır İl Örgütü, Kürtlere yönelik ırkçı saldırılara ilişkin açıklama yaptı
Kürtlere yönelik ırkçı saldırıların AKP’nin bilinçli tercihi olduğunu belirten TİP, 'Bu saldırıların önüne derhal geçilmeli, failleri yargılanmalıdır' dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Diyarbakır İl Örgütü, son zamanlarda Kürtlere yönelik artan ırkçı saldırılara ilişkin Yenişehir ilçesinde bulunan Hazal Parkı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. "Irkçı saldırılara derhal son verilmelidir" pankartının açıldığı açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) yöneticileri katıldı. Açıklamada sık sık "Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek", "Faşizme karşı omuz omuza" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı.

Açıklamayı TİP Diyarbakır İl Yönetim Kurulu Üyesi Murat Danış okudu.

Mevsimlik tarım işçileri ile Kürt köylülerine yönelik saldırıların her geçen gün şiddetlenerek sürdüğünü söyleyen Danış, Afyon, Ankara ve Konya’daki saldırılara dikkat çekti.

‘SALDIRGANLIK DEVLET KORUMASI ALTINDA’

AKP ve MHP’nin kin ve nefret söylemleri sonucu emekçi halklar arasında yaratılan kutuplaşmanın derinleştirildiğini söyleyen Danış, "Devlet, mafya ve organize çetelerin cirit attığı bir organa dönüştürülmektedir. Yandaş medyanın kanalları ve miting alanları başta olmak üzere her platformda tekçilik yapan, emekçi halklar arasına kin ve nefret tohumları eken politikalar sonucunda ırkçı saldırganlık devlet koruması altına alınmaktadır. Özellikle mevsimlik işçilere ve inşaat işçilerine yönelik ırkçı saldırılara göz yumulmakta, emekçilerin can güvenliği hiçe sayılmaktadır" dedi.

‘AKP’NİN BİLİNÇLİ TERCİHİ’

Bu saldırıların münferit ya da adli vakalar olmadığının altını çizen Danış, "AKP iktidarının bilinçli tercihlerinin sonucudur. Emekçi halkımıza yönelik bu saldırılar karşısında eşit yurttaşlık ve anadilde eğitim talebimizde ısrar ediyoruz. Kürt halkının yaşama ve çalışma hakkı güvence altına alınmalı, yurttaşlarımızın can güvenliği sağlanmalı, ırkçılık en ağır cezalarla yargılanmalıdır" diye belirtti.

‘FAİLLER YARGILANSIN’

Irkçılığa karşı tahammüllerinin kalmadığını aktaran Danış devamında şunları söyledi: "Bu saldırıların önüne derhal geçilmeli, failleri yargılanmalıdır. Bu saldırılar karşısında harekete geçmeyip göz yuman sorumlular, açıklamaları ile ırkçı saldırıları kışkırtan tüm makamlar istifa etmelidir! Bu ülkenin devrimcileri, sosyalistleri, yurtseverleri olarak Kürt emekçilerine yönelik saldırıların karşısında durmaya devam edeceğiz. Biz halkız, milyonlarcayız. Irkçı, tekçi dayatmalarınız karşısında dimdik ayaktayız."

Öne Çıkanlar