TİP'li Atay: İktidar Kürtler üzerinden bir tehditle Kuzey’e saldırıyor

TİP'li Atay: İktidar Kürtler üzerinden bir tehditle Kuzey’e saldırıyor
TİP'in 'Bir yol var' şiarıyla başlattığı kent gezileri kapsamında Diyarbakır’da ziyaretlerde bulunan TİP Milletvekili Barış Atay, 'İktidarın alaşağı olacağı süreci öngörüyoruz' dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Barış Atay, partilerinin "Bir yol var" şiarıyla başlattığı kent gezileri kapsamında Diyarbakır’da yurttaşlarla buluştu.  Atay, Dağkapı’da bulunan bir kafede gazetecilerle bir araya geldi.

TİP'in "Bir yol var" şiarıyla başlattığı Diyarbakır ayağı için burada olduklarını aktaran Atay, TİP'in kuruluşundan bu yana örgütlendikleri illerden siyasi çalışma yürüttüklerini kaydetti. Atay, "Diyarbakır'ı bu anlamda önemli görüyoruz. Hem daha önce HDP ile kurduğumuz ittifak açısından hem de Türkiye'de yükselmekte olduğunu düşündüğümüz toplumsal muhalefetin örgütlenmesi açısından çok önemli" dedi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre gün boyu esnaf ziyareti ve parti çalışanları ile görüşme yapacaklarını belirten Atay, "İktidarın alaşağı olacağı süreci öngörüyoruz. Türkiye'de sosyalist demokrat kesimlerin nasıl bir ittifak kurabileceği ve mücadeleyi nasıl ortaklaştırabileceğine ilişkin halkımızla fikir alışverişinde bulunacağız" diye belirtti.

AKP FAŞİZMİ HER ALANDA ARAÇ OLARAK KULLANIYOR’

Sonrasında gazetecilerin Meclis’ten geçirilen savaş tezkeresi, "Kürdistan" kelimesine yönelik saldırılara ve yeni dönem siyasi yola ilişkin sorularını yanıtlayan Atay, "İktidar Kürtler üzerinden bir tehditle Kuzey’e saldırıyor. İktidarını sürdürmek ve umut olarak kullanmak için bunu yapacak. 2015’te burada bir yıkım gerçekleştirdi. Çünkü AKP faşizmi her alanda araç olarak kullanıyor. Bölgenin tarihsel bir gerçekliği var ve bu inkar edilemez. Burada yaşayan her yurttaş da Kürdistan diyebilir. Konjektürel bir süreç var ve bu dönemi iyi kullanabilirsek beraber kazanabiliriz. Umutlu bir süreçte yürüyoruz. HDP ile temaslarımız oluyor önümüzdeki günlerde bunlar daha çok vücut bulacak" dedi.

'BARIŞ MUTLAKA AMA MUTLAKA GELECEK'

Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi'nin katledildiği Dört Ayaklı Minare’ye giden Atay, Elçi’nin katledildiği yere karanfil bırakarak şunları söyledi: "Katledilmesi barış ve demokrasi adına çok ciddi bir saldırıdır. Devletin alan açtığını ve devletin içindeki birçok kesimin bunu desteklediğini biliyoruz. Yıllardır katillerin cezalandırılmaması kabul edilemez. Biliyoruz ki bölge halının da talebi budur; bu ülkeye barış mutlaka ama mutlaka gelecek ve Tahir Elçi'nin de vermiş olduğu mücadele sonuçsuz kalmayacak."

Öne Çıkanlar