TİP'li kadınlar Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu: Çok öfkeliyiz

TİP'li kadınlar Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu: Çok öfkeliyiz
Savcılığa verilen dilekçede Erdoğan'ın 'hakaret' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlarını işlediği belirtildi.

Yağmur KAYA 


+GERÇEK- Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Sera Kadıgil ve parti üyeleri, Gezi Direnişi eylemlerine katılanlara "Sürtük" diyen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Savcılığa verilen dilekçede Erdoğan'ın "hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarını işlediği belirtildi. 

Suç duyurusunda bulunmadan önce Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde açıklama yapan vekil Kadıgil, "Bu Sayar Rejiminin baskısına maruz kalan herkes gibi bizde çok öfkeliyiz" dedi. 

Kadıgil konuşmasında, kamuoyunun yakından takip ettiği ceza davaların yürütüldüğü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanı Akın Gürlek'in Cumhurbaşkanı kararıyla Adalet Bakan Yardımcılığı’na atanmasına işaret ederek şunları söyledi: "Akın Gürlek'in Adalet Bakan Yardımcısı olarak atandığı bir ülkede 'arkasında saray yazan bir binadan ne bekliyorsunuz?' haklı olarak sorabilirsiniz. Ancak şunu biliyoruz ki; biz bu dosyaların takipçisi olacağız. Bir gün, iki gün değil; şimdi yandaş savcı hakimler suçluları koruyabilir, tüm insanları hapse koyabilir. Ama unutmayın yargı sistemi her zaman yazılı devam eder. Bu ay değilse bir dahaki ay, bu yıl değilse bir daha ki yıl. Bu halka hakaret edenler ilgili elden bir gün hesabı sorulacak. 

AKP Genel Başkanı sıfatı bir zat aynı zamanda Cumhurbaşkanı da yazıyor isminin önünde TBMM kürsüsünden halka çıkıp hepimize akıl almaz hakaretlerde bulundu. 

Biz siyasetçiler olarak bu zatın üslupsuzluğuna o kadar alışığız ki şaşırmıyoruz artık. ‘Siyasetçi kılığına girmiş provokatör' demiş mesela. Siyasetçi kılığına girmiş bir provokatör varsa bu ülkede adı Recep Tayyip Erdoğan'dır."

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında Gezi'ye katılanlarla ilgili "Dolmabahçe Bezmialem Valide Sultan Caminin içinde bu eşkiyalar, bu teröristler, bira şişeleriyle adeta caminin içini pisletmiştir. Bunlar çürük, bunlar sürtük" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar