TMMOB: İş güvenliği uzmanları ve OSGB çalışanları da öncelikli aşı grubuna dahil edilmeli

TMMOB: İş güvenliği uzmanları ve OSGB çalışanları da öncelikli aşı grubuna dahil edilmeli
İş güvenliği uzmanları ve OSGB çalışanlarının virüse enfekte olması ve yayması riskinin yüksek olduğunu belirten TMMOB aşılamada ikinci gruba dahil edilmelerini istedi.

Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyonu İşçi Sağlığı Ve İş Güvenliği Komisyonu yazılı bir açıklama yaparak, Coronavirus aşılama gruplarında öncelikli listeye iş güvenliği uzmanları ve Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OGSB) çalışanlarının da alınmasını istedi.

"COVID-19 aşısı uygulanacak ikinci aşama meslek grupları arasına ise 6331 sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu göre çalışmakta olan iş güvenliği uzmanları ve OSGB (Ortak Sağlık Güvenlik Birimi) çalışanları maalesef dahil edilmemiştir" diyen TMMOB, "İş güvenliği uzmanları, iş yeri hekimleri ve diğer sağlık personelleri ile iş yerlerindeki sağlık ve güvenlik faaliyetlerini yürütmektedir" ifadelerine yer verdi.

Pandemi sürecinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yönlendirmesiyle salgınla ilgili tedbirlerin alınmasında iş güvenliği uzmanlarının yer aldığının hatırlatıldığı açıklamada, uzmanların sahada çalışmak zorunda oldukları vurgulandı. 
İş güvenliği uzmanlarının temas ve enfekte durumunda en yaygın taşıyıcı konumunda olduğunu söyleyen TMMOB, "COVID-19 nedeniyle çok sayıda iş güvenliği çalışanının hayatını kaybettiği bir gerçektir" dedi.

İş güvenliği uzmanlarının da risk grubunda olduğunu belirten TMMOB, "Bu kapsamda, işçi sağlığı ve iş güvenliğinin sağlanması için iş yerlerini terk etmeden büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren iş güvenliği uzmanlarının ve OSGB çalışanlarının da aşı önceliği konusunda iş yeri hekimi ve diğer sağlık personeli meslektaşları gibi öncelikli kapsama acilen dahil edilmelidir" talebinde bulundu. 

Öne Çıkanlar