TMO'nun satın aldığı patates ve soğanlar ücretsiz dağıtılmaya başlandı

TMO'nun satın aldığı patates ve soğanlar ücretsiz dağıtılmaya başlandı
Patates ve soğanlar her haneye toplamda 30'ar kilo olarak dağıtılacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından çiftçiden alımı yapılan patates ve soğanlar ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, patates ve soğan üreticilerinin elinde kalan mahsullerini  Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından alınacağını duyurmuştu.

Niğde ve Nevşehir’den patates yüklenen 10 TIR'dan 4’ü İstanbul’a geldi. Geriye kalan 6 TIR'ın ise gün içerisinde gelmesi bekleniyor. Gelen patatesler ilk olarak Adalar, Ataşehir, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla ve Ümraniye’ye dağıtılmaya başlandı. 

164 bin haneye yardım yapılacağını belirten İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, "Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca İstanbul’umuzda belirlenen 164 bin haneye yardım yapılması planladı. İstanbul Valiliğimizin koordinasyonuyla, 39 İlçe Kaymakamlığımızın Sosyal Yardımlaşma ve Danışma Vakıfları, bu yardımların ulaştırılacağı ihtiyaç sahibi ailelerimizi belirledi. İlimize gelen araçları Tuzla ilçemizde karşıladık" dedi.

Gevrek, her haneye 10 kilo kuru soğan ve 20 kilo patates pay edeceklerini söyledi.

Öne Çıkanlar