Toplumsal kafayı yeme durumu

Belki 'toplumsal çılgınlık' ifadesi kullanılabilir idi ama 'çılgınlık' kavramı tam örtüşmüyor bu durumla. Büyük dahi Dali için kullanılan bir sıfatı aşağıdaki gırgır için kullanamam doğrusu.

Biraz avam kaçtı muhtemelen "kafayı yeme" tabiri ama yerine daha uygun bir ifade bulamadım, özür diliyorum.

Belki "toplumsal çılgınlık" ifadesi kullanılabilir idi ama "çılgınlık" kavramı tam örtüşmüyor bu durumla; mesela büyük dahi ressam Dali için "Çılgın ressam" ifadesi kullanılır, aşağıdaki durumun Dali ile uzaktan yakından bir ilişkisi yok, Dali için kullanılan bir sıfatı aşağıdaki gırgır için kullanamam doğrusu.

Aşağıda, yazının sonunda gördüğünüz haritayı anlayabildiğim kadarıyla Sayın Devlet Bahçeli yaptırmış, üzerinde çok durmayacağım, "Bahçeli’dir" deyip geçebiliriz.

Türkiye ile Yunanistan arasında çok sayıda jeopolitik sorun mevcut, Ege adaları sorunu da bunlardan bir tanesi sadece, bu konular çok iyi hukuk bilmeyi gerektiriyor, genel hukuk bilmek de yetmiyor, devletler umumi hukukunda ciddi bir birikim gerektiriyor, hatta bunu da aşıyor, hava sahası, karasuları gibi alanlarda çalışma yapmış olmayı gerektiriyor.

Ben bırakın deniz hukukunu, hukukçu bile değilim, dolayısıyla özellikle bu yazıda konuyla ilgili bir pozisyon almayacağım, zaten müktesebatım yetmez, alamam.

Zaten mesele de bu konularda kimin haklı olduğu da pek değil galiba.

Aşağıya sosyal medyada yayınlanan bir ekran görüntüsünü taşıdım, Haber Global televizyonu.

Saynur Tezel Hanım tecrübeli bir haber sunucusu, iki konuğu var, Sayın Gürson’un profesör ünvanı var, TSK’dan da galiba binbaşı rütbesiyle emekli olmuş, Sayın Tör’ün isminin başında Dr yazıyor, demek ki bir üniversitede doktora yapmış ama TSK’dan da tuğgeneral rütbesiyle emekli olmuş.

Başka bir ifadeyle karşımızda tecrübeli bir sunucu ve iki akademik ünvanlı asker var.

Bahçeli’nin haritasında ise Midilli’den on iki adaya, Girit’e kadar Türkiye’ye yakın adaların tümü Türkiye toprağı olarak gösterilmiş.

Başka bir haberde kırmızı ile gösterilen adaların tümünün misak-ı milli sınırlarına dahil olduğu söyleniyor.

Haritanın müellifi diyelim, Sayın Devlet Bahçeli öyle sıradan bir siyasetçi de değil, bugünkü hükümet Bahçeli’nin başkanı olduğu MHP’nin oyları ile TBMM’de çoğunluğu yakalıyor, MHP desteğini çekse Erdoğan tam bir topal ördek örneğine dönebilecek, bu nedenden de Bahçeli’yi Yunanistan’ın ciddiye alması doğal.

Şimdi gelelim bu ekran görüntüsüne.

Her devlet için provokatif sayılacak bu harita ekranda gösterilirken, altyazıda ne var?

"Yunanistan gerilimi neden arttırıyor?"

Ve, iki akademik ünvanlı emekli subay ve bir tecrübeli sunucu bu tuhaf harita ve bu gırgır altyazı hakkında yorumlar yapıyorlar, muhtemelen aralarından biri "bu harita ile bu altyazı olmamış" da diyemiyor.

İki akademik ünvanlı emekli subay "Bahçeli’nin bu haritasının ekranlarda çıkması Türkiye’yi uluslararası planda saldırgan bir ülke yapar "da demiyor.

Haber Global’ın izleyicilerinin ise bu tüyler ürpertici görüntü karşısında neler düşündüklerini ise bilemiyorum.

Bu harita ve bu altyazı komik hatta grotesk birlikteliğine itiraz etmeyen iki akademik ünvanlı kişi ise üniversitelerde ders veriyorlar, profesör olan emekli subay muhtemelen yüksek lisans ve doktora tezleri yönetebiliyor.

Yani durum çok vahim.

Siz okurlara çok açık soruyorum, bu harita ve bu altyazı ridikül birlikteliğine itiraz etmeyen bir hocanın sizin çocuklarınıza ders vermesine ne diyeceksiniz?

Yunanistan tarafından da bu haritaya iki tepki geliyor, biri Başbakan Miçotakis’in, ikincisi Yunanistan’ın önemli bir gazetesi Kathimerini’den.

Yunanistan tarafından gelen bu tepkileri haberler.com sitesinde gördüm ama sitenin bu itirazları veriş biçimi de çok gırgır.

Başbakan Miçotakis’in kimi Yunan adalarını Türkiye’ye dahil eden harita için kullandığı "Adaların hepsi Türkiye tarafından ele geçirilmiş" ifadesi için haberler.com sitesi "Miçotakis’den skandal paylaşım" yorumunu yapmış.

Güler misiniz, ağlar mısınız?

Kathimerini gazetesi ise bu haritanın düzeltilmesi talebini dile getiriyor ve bu talebe karşı haberler.com sitesi "küstah tavır" diyor.

Yazımın başlığında kullandığım "kafayı yeme" ifadesinin doğruluğuna lütfen siz okurlar karar verin.

Aşağıda yukarıda bahsettiğim ekran görüntüsü var: Tam bayram eğlencesi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi