Trump Kürt liderlerle bir araya geldi: Irak’taki askerlerimiz konusunda yakında bir karara varacağız

Trump Kürt liderlerle bir araya geldi: Irak’taki askerlerimiz konusunda yakında bir karara varacağız
ABD Başkanı Trump, Davos'ta Irak Cumhurbaşkanı Salih ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani ile görüştü.

ABD Başkanı Donald Trump ve Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda bir araya geldi. İkili, Irak’taki Amerikan askerlerinin azaltılması konusunu görüştü.

Berhem Salih ile birlikte ortak açıklamalarda bulunan Trump, "Birlikte çok farklı alanlarda çalışıyoruz. Askeri alanda, IŞİD  konusunda birlikte çalışıyoruz. Kendisiyle arkadaşız. Kendi yönetimim adına konuşursam ilişkimiz gayet iyi" dedi. İran Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin Irak’ın başkenti Bağdat’ta, ABD’nin saldırısında öldürülmesinin ardından ABD askerlerinin ülkeden çıkışına ilişkin de konuşan Trump, "Irak’taki askerlerimiz konusunda yakında bir karara varacağız" ifadelerini kullandı.

Iak Cumhurbaşkanı Berham Salih de ABD ile ilişkilerinin iyi olduğunu ve bir çok konuda ortak hedefleri olduğunu söyledi. Salih, "ABD, IŞİD’le olan mücadelede Irak’ın yanında olmuştur" dedi.

Irak Cumhurbaşkanlığı’ndan görüşmeye dair yapılan açıklamada da, "Ülkenin birliğini korumak için, Irak’taki yabancı birliklerin azaltılması ve Iraklıların isteklerine saygı duymanın ne kadar önemli olduğu görüşüldü" denildi. 

'ÖNEMLİ ORTAKLARIZ'

Trump Davos’ta, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani ile de görüştü. Barzani, "Davos’ta bir araya geldiğimiz bu vesile ile size teşekkür ederim. Biz önemli ortaklarız. Başkanlığınız ve desteklerinizden dolayı teşekkürler, birlikte IŞİD’i yendik" dedi. Erbil ile Washington’un çok iyi bir ilişkisi olduğunu söyleyen Trump, "Uzun zamandır bir araya gelmeyi planlıyorduk" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar