TRT 1'de yayınlanan 3’te 3 yarışmasında büyük hata

TRT 1'de yayınlanan 3’te 3 yarışmasında büyük hata
TRT 1'de ekrana gelen yarışmada, yarışmacılara yardım eden tarihçi Tufan Gündüz doğru şıkkı elerken, buna göre verilen yanlış cevap doğru kabul edildi.

TRT 1'de ekrana gelen "3’te 3" adlı yarışma programının dün akşamki bölümünde bir hataya imza atıldı.

"Bugünkü adı 'Süper Lig' olan Türkiye Futbol Ligi'nde, gol krallığı unvanını en çok kazanan futbolcu kimdir?" sorusu yöneltilen yarışmacıya "Tanju Çolak, Lefter ve Metin Oktay" şıkları sunuldu.

Yarışmacı, cevaptan emin olmadığı için programda yarışmacılara danışmanlık yapan tarihçi Tufan Gündüz'den yardım istedi. 

Gündüz, üç şıktan "Metin Oktay" seçeneğini eledi. Yarışmacı ise son ana kadar tereddüt yaşadıktan sonra "Tanju Çolak" yanıtını verdi. 

Yarışmacının yanıtı doğru kabul edildi. 

Tanju Çolak, 5 kez gol krallığına erişmişti. Ancak "danışman" kararıyla elenen Metin Oktay'ın 6 gol krallığı unvanı bulunuyor. Oktay'ın, 1968-69 sezonunda, aynı sayıda gol attığı Fevzi Zemzem ile gol krallığı paylaştırılmamış, daha az maç oynayan Metin Oktay resmi olarak gol kralı ilan edilmişti.

Eğer bu bilgiye göre hareket edildiyse Çolak ve Oktay'ın unvan sayıları eşit oluyor. Ancak zaten resmi bilgiler üzerinden bakılması gereken durumda, federasyon kayıtlarına göre zaten Oktay'ın krallık unvanı daha fazla. 

Söz konusu yanlış cevabın doğru kabul edilmesi üzerine sosyal medya kullanıcılarından tepki yağdı. Twitter'da bir çok kullanıcı, TRT 1'in resmi hesabına "Metin Oktay olması gerekmiyor mu?" şeklinde sorular yöneltti.

Öne Çıkanlar