Trump'tan iklim aktivistlerine: Geçmişin aptal falcılarının halefleri

Trump'tan iklim aktivistlerine: Geçmişin aptal falcılarının halefleri
İsviçre’de düzenlenen Davos Zirvesi’nde konuşan ABD Başkanı Trump, genç iklim aktivisti Greta Thunberg'i ve diğer aktivistleri hedef aldı.

İsviçre'nin Davos kasabasında açılan 50. Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşan ABD Başkanı Donald Trump, genç iklim aktivisti Greta Thunberg'i hedef aldı. Trump, dinleyiciler arasında yer alan 17 yaşındaki İsveçli aktivist Thunberg'e atıfla "kalıcı felaket tellallığı yapan iklim peygamberlerini" kınadı ve "kıyamet kehanetlerinin reddedilmesi" çağrısı yaptı.

Siyasi liderleri harekete geçirecek farkındalık yaratmak için uğraşan iklim aktivistlerinden, "Bu alarm zilleri çaldıranlar hep aynı şeyi talep eder: Yaşamlarımızın her yönünü tahakküm altına almak, dönüştürmek ve kontrol etmek" diyen Trump, "Bunlar geçmişin aptal falcılarının halefleri" diye ekledi. 

FED'E YÜKLENDİ

Donald Trump, Çin ile ilişkilerinden memnun olduğunu belirttiği açıklamasında ABD Merkez Bankası’na (FED) da yüklendi.

Trump, Çin ve Meksika ile bu ay yaptığı ticaret anlaşmalarının 21’inci yüzyıl için bir model olduğunu söyledi. Çin’le ABD ilişkilerinin en iyi seviyede olduğuna değinen Trump, Çin’le zor bir yoldan geçtiklerini ancak şu an Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile olağanüstü bir ilişkisi olduğunu belirterek, "Xi Jinping Çin için var, ben ise ABD için ama bunun dışında birbirimizi seviyoruz" dedi. Trump, ayrıca Çin ile ikinci aşama ticaret anlaşmasına ilişkin müzakerelerin çok kısa sürede başlayacağını söyledi.

Öte yandan Trump, FED’in faizleri çok hızlı yükselttiğini fakat çok yavaş düşürdüğünü belirterek, FED’in karar sürecini hedef aldı.

"Yeni harika bir başbakanı" olan Britanya ile yeni bir anlaşma yapmak için sabırsızlandığını belirten Trump, ABD’nin WEF’te başlatılan 1 trilyon ağaç girişimine katılacağını duyurdu. Davos Zirvesi 24 Ocak Cuma günü sona erecek. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar