Trump: Bana aptal denmesini sevmiyorum, ailemde dahiler var

Trump: Bana aptal denmesini sevmiyorum, ailemde dahiler var
ABD'nin eski başkanı Donald Trump, bir miting konuşmasında "Bana aptal denmesini sevmiyorum. Ailemde çok fazla dahi var" dedi.

Beyaz Saray'da geçirdiği süre boyunca açıklamalarıyla sık sık tartışma yaratan ve bazı kitaplarda akıl sağlığı sorgulanan ABD'nin eski başkanı Donald Trump, "Bana aptal denmesini sevmiyorum. Ailemde çok fazla dahi var" dedi. Trump, 2018'de başkanken kendisine yapılan bilişsel muayeneyi kast ederek, bir test de yaptırdığını söyledi.

2024 seçimlerinde yeniden aday olmak isteyen Trump, Ohio'da düzenlediği bir mitingde, o dönem Beyaz Saray'daki doktoru olan Cumhuriyetçi siyasetçi Ronny Jackson'la arasında geçen bir diyaloğu anlattı. "Bana aptal denmesini sevmiyorum" diyen Trump, 'ailesinde çok sayıda dahi olduğunu' iddia ederek "Jackson'a, bu solcu radikal manyaklara onlardan çok daha akıllı olduğumu kanıtlayacak bir test falan yok mu diye sordum" dedi. Trump, bu testi sonradan yaptırdığını ve 'çok başarılı' olduğunu söyledi.

IQ DEĞİL DEMANS TESTİ

Trump'ın sözünü ettiği test, 'Montreal Bilişsel Değerlendirme testi'. Bu bir IQ testi olmaktan çok, erken demans ve başka hafıza sorunlarını, kişinin dikkat, konsantrasyon, dil, kavramsal düşünme, hesaplama ve çevreye uyum gibi yeteneklerini ölçüyor.

Trump bu testi, 'Ateş ve Öfke' adlı kitabın kendisinin akıl sağlığını sorgulaması sonrasında yaptırmıştı. Test, Trump'ın 2020 yılında gazeteci Chris Wallace ile yaptığı söyleşide de gündeme gelmişti. Wallace'ın "Bunu ben de yaptırdım, çok da zor değil" demesi üzerine Trump, ünlü gazetecinin 'son beş soruyu yanıtlayamayacağını ve Joe Biden'ın da o sorulara cevap veremeyeceğini' söylemişti.

Öne Çıkanlar