Trump, Erdoğan'ı teslim mi aldı yani

Trump, Erdoğan'ı teslim mi aldı yani
N'oluyor derken başka bir haber gündeme bomba gibi düştü. New York Federal Savcılığı, Sarraf ve Atilla için ikinci bir iddianame kaleme almış.

Bİ DAKKA

İddia çok önemli.
"Türkiye Cumhuriyeti Devleti ABD’de halen tutukludur ve Tayyip Erdoğan şahsına da zeval getirecek bu belayı aşma adına Suriye olayında Trump’a alel acele selam çakmıştır."
Bu cümle Aydınlık yazarı Sabahattin Önkibar'ın bugünkü köşesinde yer aldı. ABD'de tutuklu Zarrab ile yeni tutuklanan Atilla'nın dosyalarının birleştirilmesini bunun bir kanıtı olarak görüyor Önkibar.
"Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın tutuklanması kişisel değil, devlet sorunudur. Zira Atilla, İran’a ABD’nin uyguladığı ambargo bağlamında Türk Devletini yöneten siyasi iradenin kendine verdiği emri yerine getirmesinden ötürü tutukludur ki bu dosyanın Reza Sarraf dosyası ile birleştirilmek istenmesi bunun kanıtıdır."
Bir de endişesi var Önkibar'ın:
"Endişem şudur: Eğer evet çıkarsa bu ve benzer dosyalar Kürdistan’ın kurulması, Kıbrıs ve Kerkük konuları ile takas edilebilir."
"N'oluyor" derken başka bir haber gündeme bomba gibi düştü.
New York Güney Bölge Federal Savcılığı, dosyaları birleştirilen Sarraf ile Atilla için ikinci bir iddiname kaleme almış.
Bu iddianamede, İran'ın Irak ve Suriye'ye "yasadışı yollardan silah, mühimmat, savaşçı göndermesine" ilişkin ayrıntılar yer alıyor. Buna göre, Sarraf, Atilla ve diğer suç ortaklarının ilişkide olduğu İran şirketleri arasında Mahan Air de sayılıyor.
İddianamede, İran Devrim Muhafızları ve buna bağlı Kudüs Kuvvetleri'nin hem Suriye'ye hem de Irak'a silah ve savaşçı geçirdiği suçlaması da yer alıyor."
Yani "Suriye'ye silah ve savaşçı sevkiyatı" suçu Sarraf'tan Halk Bankası'na kadar uzanıyor.
Bi dakka... Bi dakka...
Türkiye'nin Suriye politikasında aniden dümen kırıp birden bire ABD'ye yaklaşmasında bu gelişmeler mi etkili oldu yoksa?
Trump, Erdoğan'ı bir dosyayla Suriye'de teslim mi aldı yani!

Öne Çıkanlar