Trump'tan yeni çıkış: Fed büyük bir faiz indirimi yapmalı

Trump'tan yeni çıkış: Fed büyük bir faiz indirimi yapmalı
Twitter üzerinden bir açıklama yapan Trump, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yavaş hareket ettiğini savunarak, daha agresif olunması gerektiğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Merkez Bankası Fed'e yönelik eleştirilerini sürdürüyor. Trump, Fed'in koronavirüs karşısındaki hareketsizliğinin ABD'yi rekabette dezavantajlı konuma sürüklediğini ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump, Avustralya Merkez Bankası’nın faiz kararına değinerek, Fed’in koronavirüs konusunda şu ana kadarki eylemsizliğinin ABD’yi rekabette dezavantajlı bir konuma sürüklediğini  belirtti ve tam aksi yönde hareket etmedi gerektiğini bildirdi.

Trump, "Fed gevşemeli ve büyük bir faiz indirimi yapmalı diyerek, Fed Başkanı Jerome Powell’ı ilk günden bu yana yanlış seçimler yapmakla suçladı.

Trump, açıklamasında koronavirüs salgınına atıfta bulunmadı ancak ilaç şirketlerinin yöneticileri ile toplantısı sonrasındaki konuşmasında Fed'in teşvikler sağlamayı değerlendirmekte olduğunu umduğunu ifade etti.

Trump, ilaç şirketlerinde federal mali destek sağlanması gerekip gerekmediği sorusuna, "Onlar çok zenginler, paraya değil zamana ihtiyaçları var" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar