Trump 'yalan haber' şampiyonlarını açıkldı

Trump 'yalan haber' şampiyonlarını açıkldı
ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından 'yalan haber ödüllerinin kazananlarını' açıkladı.

HABER MERKEZİ - Uzun süredir basını yalan haber vermekle suçlayan ABD Başkanı Donald Trump, bir süre önce duyurduğu 'yalan haber ödüllerinin' (Fake News Awards) sahiplerini Twitter hesabından açıkladı. 

Trump'ın "Ve Yalan Haber ödüllerinin kazananları…" diyerek paylaştığı listede  ABD medyasından seçilmiş 11 adet haber bulunuyor. Listede CNN'den 4 adet, New York Times'tan 2 adet, ABC, Washington Post, Time ve Newsweek'ten birer haber yer alıyor.

Trump'ın açıkladığı yalan haber ödülünün birincisi, New York Times gazetesinde köşe yazan ekonomist Paul Krugman oldu. Trump'ın Başkan olduğu gece 12.42'de New York Times'ta yayınlanan Paul Krugman imzalı makalede, Krugman'ın Trump'ın 'tarihi ve ezici zaferi nedeniyle ekonominin bir daha kendisine gelemeyeceğini ' iddia edilmişti. 

KENDİ PARTİSİNDEN ELEŞTİRİ GELDİ
Trump'ın attığı tweette yer alan Cumhuriyetçi Parti linki yoğun ilgiden ötürü ilk başlarda çöktü ve açılamadı. Ancak ABD Başkanı'na kendi partisinden eleştiriler geldi. 

Cumhuriyetçi Parti'den Arizonalı senatör Jeff Flake, yaptığı açıklamada Trump'ın medyayı 'halkın düşmanı' gibi göstermesinin çok tehlikeli olduğunu aktardı. Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelen isimlerinden John McCain ise Washington Post gazetesine yazdığı bir yazıda Trump'a basına saldırmaya son vermesi çağrısında bulundu.

Öne Çıkanlar