TSK'daki 'FETÖ' operasyonunda 82 asker tutuklandı

TSK'daki 'FETÖ' operasyonunda 82 asker tutuklandı
Tutuklananların 56’sı TSK içinde aktif görevdeki subaylar olurken, hakkında yakalama kararı olanlar arasında F-16 pilotları ve komutanlar da var.

Fetullah Gülen cematine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında TSK’ya düzenlenen İzmir merkezli operasyonda gözaltına alınanlardan 105'i adliye'ye sevk edildi. 56'sı halen TSK içerisinde subay olarak görev yapan 82 asker tutuklandı. 24 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

14 Ocak'ta İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında 97'si muvazzaf 143 üsteğmen, 11'i muvazzaf 33 teğmen toplam 176 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti. İzmir merkezli 49 il ve KKTC'de gerçekleştirilen operasyonda 145 kişi gözaltına alınmış, 39'u etkin pişmanlıktan yararlanarak, örgüt ve mensupları hakkında ayrıntılı ve örgütü deşifre edici yönde bilgi verdikleri için serbest bırakılmıştı.

ARALARINDA F-16 PİLOTLARI VE JANDARMA KOMUTANLARI DA VAR

Yakalama kararı verilenler arasında 6 F-16 pilotu ile Eskişehir'in Mihalıççık, Tekirdağ'ın Malkara, Denizli'nin Sarayköy ve İzmir'in Karaburun ilçe jandarma komutanları da bulunuyordu.

Öne Çıkanlar