TSK'dan Suriye'ye büyük operasyon iddiası

TSK'dan Suriye'ye büyük operasyon iddiası
İddiaya göre; Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden'ın gerçekleşecek görüşmesinin ardından TSK, Suriye'ye yönelik iki koldan büyük bir operasyona girişecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden'ın  gerçekleşmesi muhtemel görüşmesinin ardından TSK, Suriye'ye yönelik iki koldan büyük bir operasyona girişeceği iddia ederek, operasyonun hiçbir duyuru yapılmadan ansızın başlayacağı ileri sürüldü. Herhangi bir duyuru yapılmadan planan operasyonun kuzeydoğu Suriye ve İdlib'te belirlenen hedeflere yönelik olacağı iddia edildi.

Karar'ın aktardığı Rus RIA Novosti'nin haberine göre; Türkiye, hafta sonu gerçekleşmesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden görüşmesinin hemen ardından Suriye'ye iki koldan geniş çaplı bir operasyon için düğmeye basacak.
Herhangi bir duyuru yapılmadan başlaması beklenen operasyonun kuzeydoğu Suriye ve İdlib'te belirlenen hedeflere yönelik olacağı iddia edildi.

Haberde suriyeli kaynağın Rus medyasına aktardığı bilgilere göre, İdlib'in kuzeybatısında bulunan muhalif grupları desteklemek için Türkiye liderliğindeki gruplar aynı anda iki operasyona hazırlanıyor.

TSK'nın, İdlib, Mare ve Azez (kuzey Halep) şehirleri bölgesindeki bazı yerleşim yerleri, şehir bölgesindeki Minnak Askeri Havaalanı’nın yakını başta olmak üzere bölge üzerinde detaylı çalışma yaptığı açıklandı.

Operasyonun herhangi bir zamanda, beklenmedik bir şekilde olabileceğini açıklayan kaynak, "Büyük olasılıkla, Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesinden sonra." dedi.
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar