TSK’nin operasyonu Avrupa’da protesto edildi

TSK’nin operasyonu Avrupa’da protesto edildi
Türkiye'nin Federe Kürdistan Bölgesi’nin Metîna, Zap ve Avaşîn bölgelerine başlattığı operasyon Avrupa’nın pek çok ülkesinde protesto edildi.

Türkiye’nin KDP ortaklığında Federe Kürdistan Bölgesi’nin Metîna, Zap ve Avaşîn bölgelerine başlattığı operasyona tepkiler büyüyor. Avrupa’nın pek çok ülkesinde bir araya gelen Kürtler ve dostları saldırıları ve KDP’nin tutumunu protesto etti.

FRANSA

Alanlara çıkılan yerlerden ilki Fransa oldu. Fransa’nın Marsilya ve Rennes kentlerinde eylemler yapıldı. Yapılan eylemlerde yapılan operasyon kınandı. Marsilya kentinde Cumartesi günü saat 13.00’da gerçekleştirilecek yürüyüşe çağrıda bulunuldu.

ALMANYA

Bir diğer ülke ise Almanya oldu. Almanya’da Bremen, Berlin ve Stuttgard’da eylem yapıldı. KDP’nin tutumuna dikkat çekilen eylemlerde gerçekleştirilen operasyon kınandı.

İSVEÇ

Protestoların bir diğer adresi ise İsveç’in başkenti Stockholm oldu. Burada bir araya gelen yüzlerce yurttaş yapılan saldırıyı protesto etti. KDP’nin tutumunu eleştiren yüzler, duyarlılık çağrısında bulundu. (MA)

Öne Çıkanlar