'TSK subayından harekat bölgesindeki halka: Canımız burnumuzda'

'TSK subayından harekat bölgesindeki halka: Canımız burnumuzda'
TSK'nin harekatında bağ, bahçe ve hayvanları zarar gören halkın tepki gösterdiği subay, 'Canımız burnumuzda, onlarca şehit ve yaralımız var. Gidin buradan, yoksa yapacağımızı biliriz' dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Federe Kürdistan Bölgesi sınırında bulunan Metîna, Avaşîn ve Zap bölgelerine 23 Nisan’da başlattığı askeri harekatta çatışmalar yoğunlaştı. Yerel kaynaklar, sınırın Türkiye tarafında bulunan Şırnak’ın Uludere ilçesi ile Hakkari’nin Çukurca ilçesi sınır karakollarında obüs, havan ve kaytuşalarla bölgeye yönelik bombardıman yapıldığını belirtti. 

SİVİLLER HEDEFTE

Havadan ve karadan bombardımanın sürdüğü bölgeye indirilen TSK ve Halk Savunma Güçleri (HPG) arasında sıcak çatışmalar yaşanıyor. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, çatışmalarda çok sayıda asker yaşamını yitirdi. Özellikle Zap bölgesine bağlı Çemço, Sida, Werxelê ve Kunişka alanları ile Avaşin bölgesine bağlı Geliyê Basya, Tepê Sor, Mervanos, Aris-Faris ve Şuke alanlarına yönelik hem Skorsky tipi helikopterler hem de karadan obüs, havan ve kaytuşalarla bombardıman yapılıyor. Bombardıman ve tüm engellemelere rağmen bölgede kalıp bağ, bahçe ve hayvanlarını besleyen siviller de hedef haline geldi. 

 HALK TEPKİLİ 

Behdînan bölgesinde halk, bölgeye yönelik bombardıman nedeniyle Kürdistan Demokratik Partisi'ne (KDP) bağlı peşmergelere tepki gösterdi. Halk, bombardımanın durdurulmaması halinde yaşanacak ölümlerden KDP’nin de sorumlu olacağını söyledi. 

TSK SUBAYI: CANIMIZ BURNUMUZDA 

Bombardıman nedeniyle bağ ve bahçeleri yanan, hayvanları ölen köylüler, Geliyê Zaxo, Bamernê Lojistik ve havaalanı askeri üslerine giderek askerlere tepki gösterdiği, bunun üzerine tartışmaların yaşandığı aktarıldı. Halkın dağılması için havaya ateş açan bir TSK subayının, "Zaten canımız burnumuzda, onlarca şehit ve yaralımız var. Sizin bağ, bahçe ve telef olan hayvanlarınızı mı düşüneceğiz? Sizinle mi uğraşacağız. Gidin buradan yoksa yapacağımızı biliriz" tehditlerinde bulunduğu ifade edildi. 

SEYYAR HASTANELER KURULDU

Öte yandan bölgeden alınan bilgilere göre, TSK’nin geri çekilmek zorunda kaldığı Garê operasyonundan sonra Behdinan bölgesinde bulunan Bamernê Lojistik ve Havaalanı Askeri Üssü ile Berwari’ye bağlı Qimrê askeri üslerinde seyyar hastanelerin kurulduğu belirtildi. Bölgedeki peşmerge kaynakları, çok sayıda askerin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda askerin de yaralandığını ve seyyar hastanelerde hareketlilik yaşandığını aktardı.

(Mezopotamya Ajansı / Erdoğan Altan)

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar