Çocuklar şort giydiği gerekçesiyle TV8'e 1 milyon lira ceza

Çocuklar şort giydiği gerekçesiyle TV8'e 1 milyon lira ceza
RTÜK'ün AKP'li üyeleri, 'Yetenek Sizsiniz' programında çocukların şortlu dans gösterisi nedeniyle TV8'e ceza verilmesini istemişti. AKP'lilerin 'millet tahrik oluyor' dediği iddia edilmişti.

HABER MERKEZİ- RTÜK, 'Yetenek Sizsiniz' programında şort giyen 7-11 yaş aralığındaki çocuklar nedeniyle TV 8’e para cezası verdi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, kanala reklam gelirinin yüzde 2’sine denk gelecek bir para cezası verildi. Bu da yaklaşık 1 milyon liraya tekabül ediyor. RTÜK'ün iddiasına göre TV8, "Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılsa dahi yayınlanamaz" maddesini ihlal etti.

Söz konus gösteri RTÜK’te tartışmaya neden olmuştu. AKP'li üyeler Üst Kurul toplantısında kanala ceza verilmesini istemişti.

AKP'li üyelerin bu çocuklarla ilgili "millet tahrik oluyor" dediği iddia edilmiş ve çıkan haberler yalanlanmamıştı.

HADİSE'NİN KLİBİ DE EROTİK BULUNUP CEZA VERİLDİ

Ayrıca şarkıcı Hadise’nin "Sıfır Tolerans" klibi nedeniyle; Power Türk, Dream Türk, Viva, Kral Pop kanallarına reklam gelirinin yüzde 2’si kadar para cezası verildi. 

'HADİSE SÜTYEN BİKİNİ GÖRÜNÜMÜNDEKİ KIYAFETLE JAKUZİYE GİRİYOR'

Kliple ilgili hazırlanan uzman raporunda şu ilginç ayrıntılar yer aldı:

"Klipte şarkıcı Hadise’ye ve Hadise’nin rol arkadaşı olan bir erkek oyuncuya yer verilmektedir. Söz konusu klip erkek oyuncunun üst tarafı çıplak bir şekilde. Hadise’nin ise üstünde beyaz bir gömlek ve alt tarafının da sadece gömlekle kısmen kapatılarak yer aldığı ve ikilinin son derece samimi bir vaziyette bilindiği sahne ile başlamaktadır. Klibin yayın saati olarak 11:0’de başlayan ve mevzuatımız açısından problemli olduğu düşünülen görüntülerde şarkıcı Hadise daha sonra üstünde sütyen bikini görünümündeki bir kıyafetle jakuziye girmekte, üstü çıplak vaziyetteki erkek oyuncunun Hadise’ye ve Hadise’nin rol arkadaşına olan dokunuşları ekrana gelmektedir. Erkek oyuncu Hadise’nin bacaklarına dokunurken, Hadise de erkek oyuncunun kimi yerlerini öpüp kokluyor. İkilinin aynı yatakta yer aldığı samimi görüntülere de yer veriliyor.

'EROTİK FİLMİN BİR TIK ALTI'

Söz konusu video ile ilgili vatandaşlardan da çok sayıda şikayet geldi. Bu şikayetler de klibin erotik filmin bir tık altında olduğu, kaldırılması ya da gece yarısı gösterilmesi talebi yer aldı. Yayın saatinin çocukların ekran başında oldukları bir saat olması bu itirazları güçlendirmekte olup, çocukların yayınlardan olumsuz etkilendikleri somut bir şekilde dile getirilmiştir."

Öne Çıkanlar