TTB: Artık yeter, ölümleri durdurmak için tam kapanma şart

TTB: Artık yeter, ölümleri durdurmak için tam kapanma şart
TTB, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden meslektaşları için bir dizi etkinlik düzenleyecek.

ARTI GERÇEK-Türk Tabipleri Birliği (TTB), "Artık yeter, ölümleri durdurmak için tam kapanma şart" başlığıyla yaptığı açıklamada, Coronavirus nedeniyle hayatını kaybeden doktorlar için saygı duruşu etkinlikleri düzenleyeceğini duyurdu. 

"Son olarak İstanbul'dan Dr. Adnan Çetin ve Dr. Ümit Erdem'i Covid-19 nedeniyle yitirmenin büyük üzüntüsünü yaşıyoruz" denilen TTB açıklamasında, "Türkiye'de sekiz aydır kontrol altına alınamayan Covid-19 pandemisi adeta bir kırana dönmüş durumda. Bugüne dek 35 binin üzerinde vatandaşımızı önlenebilir bir hastalık sebebiyle kaybettik. Pandemiyle en ön safta mücadele eden hekimler ve sağlık çalışanları ise sürecin en fazla bedel ödeyen kesimini oluşturuyor. Her gün meslektaşlarımızın birbiri ardına gelen vefat haberleriyle kahroluyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Doktor Çetin ve Erdem için görev yaptıkları kurumların önünde saygı duruşu etkinliği gerçekleştirecek olan TTB, yurttaşlardan katılım talep etti.

Saygı duruşlarının yaplacağı yer ve tarih bilgileri ise şöyle:

Dr. Ümit Erdem için saygı duruşu:

8 Aralık 2020, Salı

10.30

İBB Şehzadebaşı Tıp Merkezi (Mollahüsrev Mahallesi Atatürk Bul, Revani Çelebi Sk. No:56, 34134 Fatih - İBB Reşat Nuri Tiyatrosu yanı)

(İBB bünyesinde görev yapan Dr. Ümit Erdem için yapılacak saygı duruşuna Ekrem İmamoğlu ve İBB yetkilileri de katılacaktır.)

Dr. Adnan Çetin için saygı duruşu:

8 Aralık 2020, Salı

12.30

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Başhekimlik binası önü

Öne Çıkanlar